Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Operettel indul az új év

Szeged - Egy helyi, fiatal szerző, Iván Sára operettjének ősbemutatójával indítja az új évet január 3-án a Szegedi Nemzeti Színház.
Az Ez történt Bécsben című előadás létrehozását támogatta a Szeged Első Lions Klub, a Rotary és a Soroptimist Club. Külcsínben teljesen olyan lesz az operett, mint amit elvár a közönség, de lesznek olyan jelenetek, amelyek kicsit szokatlanok a műfaj régi kedvelői számára – árulta el Toronykőy Attila rendező csütörtökön a teátrum januári műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Gizellát, a magyar grófnőt Vajda Júlia, a lányát, Verát Kálnay Zsófia, Elzát, Vera húgát Nánási Helga, Lipótot, Bécs hercegét Andrejcsik István, Alfonzot, Vera szerelmét László Boldizsár alakítja.

– Aki sokfélét hoz, mindenkinek hoz valamit – idézte Goethét Gyüdi Sándor főigazgató. Hozzátette, a műsorukat úgy állítják össze, hogy egyszerre legyen a színház operaház, operettszínház és komoly drámai színház. Január 23-án a kisszínházban Bodolay Géza rendezésében bemutatják Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című darabját, amely a harmincéves háborúról szól. Évek óta vágyott Kurázsi mama szerepére Fekete Gizi, aki szerint sokan kíváncsiak Szegeden a drámákra is.

A Színészköztársaság című „színházi mese" ősbemutatóját január 29-én tartják a kisszínházban. A darab a 200 éve elhunyt Kelemen Lászlónak, az első magyar színigazgatónak is emléket állít, aki társaival 1790-ben létrehozta a hat évig működő Magyar Játszó Színi Társaságot. Kaj Ádám író-rendező úgy gondolja, hogy minden magyar színháznak kötelessége, hogy az elődökről megemlékezzen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évzáró közgyűlés díjátadással

Évzáró ülését tartotta a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése pénteken. Ez alkalommal… Tovább olvasom