Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Pontos érkezést mutat az utastájékoztató

Szeged - Elkezdődött mától az utastájékoztató rendszer 2 hónapos próbaüzeme a villamos- és trolimegállókban.
Csanádi Zoltán, a tömegközlekedési programot koordináló Szeged Pólus Kft. projektigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a megrendelő önkormányzat 2012 októberében írta alá a szerződést a tendernyertes Delta Systems Kft-vel nettó 391 millió forint értékben. A munka egy intelligens diszpécserrendszer és az utastájékoztató rendszer kiépítéséből és beüzemeléséből áll. 

A  kivitelező új diszpécserközpontot alakított ki az SZKT Csáky utcai telepén. 119 járműre fedélzeti kommunikációs egység került, 107 megállót utastájékoztató kijelzőkkel szereltek fel. Az összes trolin és villamoson összehangolják az utastájékoztatást 196 új kijelző és a meglévő rendszerek segítségével.

A Széchenyi téren, az újszegedi irányú trolimegállóban és a Mars téren érintőképernyős webterminált helyeztek el, és 21 csomópontban úgy programozták át a jelzőlámpákat, hogy előnyben részesítse a tömegközlekedést; zöld utat ad a lámpa például a Kossuth Lajos, a József Attila és a Csongrádi sugárúti kereszteződésekben.

A szakember hozzátette, a megállók kijelzőin nem a menetrendet, hanem a trolik és villamosok várható érkezési idejét és az alacsonypadlós járműveket jelölik. A közös megállókban a buszoknak a menetrendjét tüntetik fel. A próbaüzem alatt a működés még nem zavarmentes, ezért az utasok türelmét kérte.

Szabó Péter, a Szegedi Közlekedési Kft. forgalmi főmérnöke hozzátette, az új rendszer alapja egy GPS-es járműfedélzeti rendszer, mely folyamatosan informálja a központot a járművek helyéről. A hátteret két nagyteljesítményű szerver biztosítja. A hálózat teljes körű támogatást nyújt a forgalomszervezéshez, menetrendtervezéshez, járművek üzemeltetéséhez és nem utolsó sorban a járművezetők vezényléséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott Porschét fogtak Röszkén

A nagy értékű Porsche Chayenne-t a német hatóságok körözték, mert azt korábban ellopták- fotóval. Tovább olvasom