Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Réka blogot ír a földrengésekről

Szeged - Kedden és tegnap újabb földrengések rázták meg Észak- Olaszországot. Az elmúlt 11 nap két katasztrófájában 22-en meghaltak, 14 ezren váltak fedél nélkülivé. Egy szegedi egyetemista az epicentrumtól alig 40 kilométerre éli át az eseményeket.
Kedden és tegnap újabb földrengések rázták meg Észak- Olaszországot. Az elmúlt 11 nap két katasztrófájában 22-en meghaltak, 14 ezren váltak fedél nélkülivé. Egy szegedi egyetemista az epicentrumtól alig 40 kilométerre éli át az eseményeket.

– Kedd délután a könyvtárban tanultam, amikor megint megmozdult a föld. A parkba menekültem – idézte fel a az újabb földrengést az Észak-Olaszországban élő, szegedi Orbán Réka.

A Bolognában tanuló lány az elmúlt 11 napban két földrengést élt át Itáliában. Tegnap újabb utórengések rázták meg az ország északi felét. Az utóbbi mintegy tíz napban több száz rengés történt Olaszországban, ezek közül három 5-ös fokozat feletti, 15 pedig 4-es és 5-ös közötti fokozatú volt.Réka az első rengések epicentrumától alig 40 kilométerre lakik. Az első földmozgást kollégiumi szobájában élte át. Egy hete 6 halálos áldozatot követelt a katasztrófa, a keddi rengések újabb 16 életet követeltek, de szerdán is mozgott a föld. Az elmúlt 11 napban így 22-re nőtt a halálos áldozatok száma. A legfrissebb hivatalos adatok szerint 14 ezren váltak fedél nélkülivé.

– Nemrég olvastam az e-mailt, amit az egyetemtől kaptam. Néhány napig minden épület zárva lesz, mert át kell vizsgálni őket, így csúszik a vizsgaidőszak. Bolognában épült Európa első egyeteme, minden fal nagyon régi – mesélte Réka. – Többek között a földrengés miatt úgy döntöttem, hogy elkezdek blogot írni, „taljánföldön" címmel, amit bárki olvashat a taljanfoldon.postr.hu címen.

A fiatal lány elmondta lapunknak: nem fél attól, hogy rádőlne egy épület. De nyugtalan, rossz a légkör, mindenki a katasztrófákról beszél.

Olvasóink írták

 • 7. orbanne-denemaz 2012. június 01. 13:15
  „Queenmargareth
  Olaszországban tanuló-nem Erasmusos-egyetemista szerinted nem ott él?
  Most erről a témáról "lecsúszott" Edina, de izgalmas eseményt bizonyára Ő is talál!
  Csak biztatni tudom: hajrá!!!!!
  efemes
  sok magyarra nem jellemző, de gratula, kitűnő volt a reflexiód!
  Köszönöm a kint tanuló egyetemista lányom nevében is!”
 • 6. jozko 2012. június 01. 10:22
  „A feleségem átélt /túlélt/ néhány földrengést.
  A házuk nem szakadt a fejükre - a közelükben viszont összedőlt néhány - sokat pedig újjá kellett építeni, mert komoly szerkezeti sérülések keletkeztek.

  Régen történt - és bár itt az Alföldön nem jellemző a földrengés , az érzékei kifinomultabbak, mint egy szeizmográf és a rezgéssel, "rengéssel" kísért robajló hangok még mai is félelmet keltenek.
  Elmondása szerint rettenetes élmény volt.

  Úgy emlékszem, az 1998. október eleji /szerbiai/ földrengés magyarországi rezgéseit is érezte, sőt meg is ijedt egy kicsit /nem alföldi születésű/.
  Részvétem a károsultaknak!”
 • 5. efemes 2012. május 31. 19:11
  „badoravarva,
  inkább te vagy "annyira jellemző" - rosszindulat a köbön, jó magyar szokás!
  mégis mit csináljon?! építse újjá az összeomlott épületeket? emelgesse a kőtömböket, hátha talál még alatta túlélőt? esetleg operálja meg az arra rászoruló sebesülteket?”
 • 4. Queenmargareth 2012. május 31. 16:11
  „Akkor szólok én is Edinának, írjon naplót, mert ez bejön.Ő tényleg ott él.”
 • 3. Torokn 2012. május 31. 08:47
  „2. badoravarva 2012.05.31. 08:27 . még is mit tudna csinálni 40 km-ről egy magyar diáklány??”
 • 2. badoravarva 2012. május 31. 08:27
  „Ahelyett, hogy segítene blogot ír?
  Jellemző:(”
 • 1. mazsolaszolo 2012. május 31. 08:05
  „A megadott címen a link nem található, csak egy röhögő négylábú pofalameze. :) Valami más?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit üzen a pártszimbólum?

Miért lehet pártjelkép egy az ókori görög építészetben használt díszítőelem, és kik azok a politikusok, akik szeretik a virágot? Tovább olvasom