Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Spiccesen kocsiba ülni? Inkább hívj bérsofőrt!

Nem szükséges az autónkat a szórakozóhelyen hagynunk, ha kicsit felöntünk a garatra. Szegeden is több taxitársaság foglalkozik bérsofőr szolgáltatással, így magunk és a kocsink is biztonságosan hazajuthat.
Ugye, mindenki számára ismerős a balesetmegelőzési kampány szlogene? Iszik vagy vezet? Vagy az egyik, vagy a másik - különösen, amióta zéró tolerancia vonatkozik a volán mögé ülőkre. Akár egy pohár bor vagy egy üveg sör után is ugorhat a jogosítvány, arról nem is beszélve, hogy jó mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Pedig van mód arra, hogy vezessünk és igyunk, csak hívnunk kell egy bérsofőrt. A sorrendet azért ildomos betartani: saját autónkkal elkocsikázunk a szórakozóhelyre, ott iszunk, aztán dolgunk végeztével hívjuk a bérsofőrt, aki a saját autónkkal kényelmesen hazafuvaroz bennünket.

Nem kell így végződnie az éjszakának...
Nem kell így végződnie az éjszakának...

- A legtöbben azért választják a sofőrsegélyt, hogy másnap ne kelljen eljutni az autójukhoz, a saját kocsijukkal tudjanak menni a dolgukra - magyarázza a szegedi Taxi3 tulajdonosa, Bobkó Attila. - A szolgáltatást jellemzően estétől hajnalig veszik igénybe. A legtöbben nem szívesen kockáztatják a jogosítványukat csak azért, mert néhány pohár alkoholt megittak. A zéró tolerancia bevezetése óta ez különösen így van, akik korábban egy-két sör elfogyasztása után még vígan hazafurikáztak, ma már inkább taxit vagy sofőrsegélyt hívnak - tette hozzá a taxitársaság vezetője. A szolgáltatás díja a normál taxis fuvardíj kétszerese, hiszen a bérsofőrért egy kollégájának el kell menni oda, ahová elfuvarozta az autót.

A szegedi taxisok tapasztalatai alapján az ügyfélkör változatos: céges buliktól kezdve a családi összejövetelekig bárhonnan futhatnak be megrendelések, de olykor egy meghitt, páros vacsora is sofőrszolgálattal érhet véget. A fuvarozandó autópaletta is széles: Suzukitól Mercedesig sokféle márkával találkoznak a sofőrszolgálatok, néha sportkocsikkal is. - Legtöbbször teljesen hétköznapi autókat fuvarozunk, de akadt már rá példa, hogy egy Porsche 911-et kellett hazavinnünk.

Olvasóink írták

 • 8. ugyanmé 2013. október 11. 11:02
  „Összességében nem tartom rossz ötletnek ezt a bérsofőr dolgot. Azt, hogy a taxi3 (kizárólagosan? vagy van másik taxis cég is????) végzi, ez is rendben van. Egy dolog, amiben kissé bizonytalan vagyok. A bérsofőrre hova van felszerelve a taxióra és mit mér valójában?”
 • 7. Dizel 2013. október 11. 09:40
  „Lassan jobb lesz egy tréler futóval azt mehet is, így csak egyedül kell mennie.”
 • 6. varadipal 2013. október 11. 07:49
  „Ha a cikk szerzőjének lett volna egy kis affinitása az íráshoz, akkor a telefonszámo/kat/ is megadja, ahol ekérhető a szolgáltatás. A sajtónak tájékoztatási feladata is van, csak erről a szerző nem tud.Ha a Taxi 3 feltüntetése nem reklám, akkor a telefonszámok sem azok.”
 • 5. tol 2013. október 10. 22:36
  „nagyon-nagyon helyes szolgáltatás, a diszkók kijáratánál piros nagybetüvel írnám ki a lehetöséget. Még helyesebb, ha a kapus figyelmezteti a láthatóan benyomott távozókat a biztonságos megoldásra!!!!”
 • 4. Roland1000 2013. október 10. 19:57
  „Igen? Meglep.”
 • 3. GondaIstván 2013. október 10. 17:44
  „Még egy bő évtized, és Mo.-on is itt a robotautó. Megszűnik ez a probléma.”
 • 2. queenmargareth1 2013. október 10. 17:36
  „sokan használják pedig...”
 • 1. Roland1000 2013. október 10. 16:50
  „Aki kocsival megy piálni, az eleve mehetne taxival is, így hát nem hinném, hogy ennyi ésszel, piásan a bérsofőrön jár az esze az ilyennek. Szinte kizártnak tartom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adónyomozók a szegedi püspökségen

Adónyomozók szállták meg a püspökséget. A NAV és a megyei főügyészség is megerősítette: nyomoznak. Tovább olvasom