Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szabadlábra helyezték K. Zoltán ügyvédet

Szeged - Ügyészségi indítványra kedden kiszabadult az előzetes letartóztatásból K. Zoltán szegedi sztárügyvéd. A jogászt a Szegedi Nyomozó Ügyészség abban az ügyben gyanúsítja hivatali vesztegetéssel, amelyben hétfőn helyeztek előzetes letartóztatásba egy Csongrád megyei tanácselnök bírót.
Szabadlábra helyezték kedden K. Zoltán szegedi sztárügyvédet. A neves jogászt – ahogy többször megírtuk – még október 1-jén helyezte előzetes letartóztatásba a Szegedi Nyomozó Ügyészség kezdeményezésére a Kecskeméti Városi Bíróság. A 44 éves férfit előbb befolyással való üzérkedés, később hivatali vesztegetéssel is meggyanúsították.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint K. Zoltán egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának, melyben 2 millió forintért vállalta a férfi szabadlábra helyeztetését. Az ajánlat után a férfit valóban elengedték. K. Zoltán ügyvédbojtárját, K. Lászlót egy másik ügyben szintén befolyással való üzérkedés miatt október 20-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd december 26-án a Csongrád Megyei Bíróság tanácselnök bírája, N. Norbert került 30 napra a rácsok mögé. Ő a fenti ügyben másodfokon eljáró 3 tagú testület tanácsvezető bírója volt.

– K. Zoltán ügyvédjelöltje már 2 hete szabadlábon van – tudtuk meg Szanka Ferenctől. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a két ügyvéd esetében a nyomozás olyan stádiumba került, hogy előzetes letartóztatásukra a továbbiakban nincs szükség. A Szegedi Nyomozó Ügyészségnek a korrupciós ügyben ugyanakkor még számos teendője van: a főbb nyomozati cselekmények a szóvivő elmondása szerint már rendelkezésükre állnak, de a vádirat elkészítéséhez minden apró részletet tisztázni kell. Szanka Ferenc úgy számol: az ügyészség 1 éven belül készíti el a vádiratot.

Palánki Zsolt, K. Zoltán ügyvédje elmondta: utoljára csütörtökön beszélt ügyfelével a börtönben. – Ekkor még egyáltalán nem volt biztos a szabadlábra helyezése, de a körülményekhez képest jól volt – mesélte Palánki. Ismeretes: előzetes letartóztatásba kerülése után néhány nappal K. Zoltán öngyilkossági kísérletet követett el. – Hozzám is csak nemrég jutottak el olyan információk, hogy védencem esetében az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedésre kerül sor – magyarázta Palánki Zsolt.

Többször tárcsáztuk K. Zoltán telefonszámát is, ám az ügyvéd mobilja ki volt kapcsolva. Mivel K. Zoltán és N. Norbert bíró ügye a Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint szoros kapcsolatban van egymással, még számos nyomozati cselekmény várható az ügyben.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Kovács Béla 2011. december 29. 14:25
  „Tisztelt: 23. Dinoso
  Én több ügyet is tudok ahol le volt vajazva a bíró:D Csak még nem buktak meg:D Nem kellene itt velük Laci facázni 20-év börtön, teljes vagyon elkobzás! Már mint a korrupt bíróknak....”
 • 24. maci52 2011. december 29. 11:07
  „Zolikám akkor mehetünk sielni,a szokott Svájci síparadicsomba.,2 hét kb 1/2 milla ,annyi még maradt az elintézetlen aktákban.
  Amúgy is,lesznek ott kollégák is,bírák,közjegyzők, ügyvédek,sztárok,apropó,azokat sem kell sajnálni,múltkor beszélgettek egy hagyatéki ügy előtt egy kolleginával,-ti is ott voltatok Thai-földön,csak a másik oldalon??.Kérdem én,mi akik rávagyunk utalva ezekre a seggen ülő rablókra ,mikor jutunk el ilyen helyekre?”
 • 23. Dinoso 2011. december 28. 21:41
  „Francois ! A vesztegetés csak egy apró csíny ? Ha pereskedsz, és az ellenfél ügyvédje lezsírozná az ügyet, neked tetszene ? Szerinted mi a francot kéne tenni ?”
 • 22. kukus 2011. december 28. 20:14
  „Biztos jó ügyvédje volt.:)”
 • 21. Francois 2011. december 28. 18:55
  „Lemerem fogadni 1-2 hét és a bíró is kint lesz! Elkezd beszélni hogy Juliska meg Mariska meg stb... bírók miben vannak benne, még elnézést is kérnek tőle. Azt viszont továbbra se értem mi a f...xomnak kellett az ügyvédet becsukni?!”
 • 20. lukrecia 2011. december 28. 15:37
  „18: igazat adok:)) Norbert-t akartam írni. De hát én is tévedek a nagy számok törvénye alapján.”
 • 19. Dinoso 2011. december 28. 14:28
  „Nem kell tartani a szegedi sztárügyvéd szökésétől, elrejtőzésétől sem, mert - mint a közlemény fogalmaz - ,,a bűncselekmény felderítésében való közreműködése olyan jelentős enyhítő körülmény, amely miatt már csak olyan súlyú büntetés kiszabása várható, ami miatt a Szegeden komoly egzisztenciával rendelkező ügyvéd eltűnésére nem lehet számítani". - ezt minek is hívják ? Vádalku ? Én lefizetlek, jól keresek rajta, de ha bukunk, vidd el te a balhét...”
 • 18. Commander-V2 2011. december 28. 14:01
  „Lukrécia, ezúton jelzem, hogy N. Nándor szabadlábon van. N. Nándor nevű bíró pedig nem dolgozik Szegeden.”
 • 17. lukrecia 2011. december 28. 12:38
  „Szívből örülök hogy N . Nándor oda került ahová való. Ellenem is ő hozott fals ítéletet. Kb akkor amikor elkezdett körülötte a levegő elfogyni.
  Egyben jelezném észrevételemet, mely szerint egy bírónőt kint felejtettek.”
 • 16. dagadó 2011. december 28. 12:27
  „KÖZHÍRÉ TESZEM, MINT NÓTÓRIUS ÉS SZTÁR ELKÖVETŐ, MÉG SZABADLÁBON VAGYOK,HA JANUÁRBAN MINT SZTÁR ELKÖVETŐT LECSUKNAK JELZEM ÖNÖKNEK........SZTÁR ELKÖVEZŐ........”
 • 15. badass 2011. december 28. 08:33
  „Tisztelt DM! Hogy lehetséges az, hogy az országos napilap (Népszabi) megint informatívabb egy helyi ügyben?

  http://nol.hu/belfold/20111228-az_itelet_elado_”
 • 14. dorevi 2011. december 27. 22:08
  „"Salamon Géza" klasszikusan Salamon Béla....
  Minden hozzászólónak igaza van abban, hogy az igazságszolgáltatást az összeköttetések, összefonódások működtetik, és nem a törvények.
  Sajnálatos, hogy számos esetben az ítéletek "le vannak zsírozva".”
 • 13. Dinoso 2011. december 27. 20:50
  „Szerintem se emeljünk piedesztálra valakit azért, mert "jó kapcsolatai" voltak, és talált egy másvalakit, akit le lehetett fizetni, mert akkor azt is ki kell mondani feketén fehéren, hogy akinek pénze van, az bármit el tud intézni. Engem meg valahogy idegesít, ha belegondolok, hogy pl a Baunok házaspár gyilkosai elsétálhatnának, ha találnak egy ilyen "sztárügyvédet" - miről szóljon az igazságszolgáltatás ? Pénzért bármit ?”
 • 12. nekromonger 2011. december 27. 19:14
  „Szegény ember! Emeljük már piedesztálra, hogy ennyi bűnö..t, akarom mondani tisztes állampolgárt visszaadott a társadalomnak!!”
 • 11. Felhőfejes 2011. december 27. 18:11
  „Hmmm, ahogy látom, egészen jó kis társaság gyűlt itt össze, hogy úgy mondjam: speciális...”
 • 10. cocoka 2011. december 27. 17:07
  „Tulsagosan nem erdekel senkinek a nyomora , hogy ki hogy reagal erre az ugyre . Mi orulunk , hogy K. Zoltant kiengedtek ,sajnaljuk hogy ilyen sokaig bennt tartottak . Egy ugyved attol jo ugyved , hogy jok a kapcsolatai , arrol o nem tehet egy kis szarf..... embert hozott ki , inkabb hagyta volna benn rohadni .
  Zoli fel a fejjel , minden okes lesz !!! Neked is tanulo penz volt , valogasd meg kinek segitesz !! Udv. Cimbora”
 • 9. art1 2011. december 27. 16:50
  „Ha az előttem szólók ismernék az ügyet,akkor tudnák,hogy az ügyfele,az a senkiházi műgengszter vallott az ügyvédre,minden ok nélkül,csak,hogy mossa magát!Ebben az országban ezek szerint bárkit le lehet csukatni koholt vádak alapján,elég egy jóakaró!Tiszte rendőrállam!Remélem,kiderül,hogy az ügyészség már megint bakot lőtt!”
 • 8. lukrecia 2011. december 27. 15:29
  „A rendesebbje az ügyvédi költségről ad számlát. A közepesen rendesek a sikerdíjat előre kikötik , de már a számla arról bizonytalan. De miért is számláznák le, ha nem biztos célba talál. És a pofátlanság kitermeli a H. Jánosokat, és N: Norberteket.
  Azért érdekes , hogy a laikusok is kérdőre vonták a K . Zoli letartóztatásának igazságosságát, amikor az Ügyészség mégis körülötte kezdte el a gyomlálást. Most kiengedték, és N. Norbert sztárbírót :)) bevitték.
  Ennyivel jobbak a laikusok az ügyészségnél ?????
  Csodák pedig nincsenek---Móri gyilkosság. Adják veszik a vádlottakat. :)) ??”
 • 7. macusnéni 2011. december 27. 14:37
  „Vagy nem találtak megfelelő indokot az ügynek.Egy nagy kaliberű ügynek nem egy-két százezer a munkadíja.,hanem milliókba kerül.Egy sima kiskert 10 perces munkadíja közel 40 ezer forint,s még én hozom el a tulajdoni lapot a Földhivatalból.Akkor mit akarunk egy 100 milliós ügyeknél?Kis ügyeket fel fúják,a kisembereket piszkálják,de előbb saját házuk táján kellene szétnézni.”
 • 6. bánki 2011. december 27. 14:29
  „Piramis elv !

  Zoli énekelt !

  Elvitték a bírót! ( róka képű)

  Valószínűleg a ,,piac" újrafelosztásáról van szó !

  Meghalt Bába, oda az igazság !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (vicc volt a gyengébbek kedvéért - lé határozza meg a tudatot és a bíráskodást - olaj ügyek, VIP Kulcsár, Postabank -nem értem a meglepetést )

  ,,ha én egyszer elkezdek beszélni, ha én egyszer kinyitom a számat" Salamon Géza klasszikus

  Ez van !”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviseli, de ismeri is? – politikuskvíz Makkosházról Kozma Józseffel

Újszegeden lakik, de Makkosház képviselője a közgyűlésben Kozma József (MSZP). Mennyire ismeri az általa képviselt városrészt? – ezt próbáltuk kideríteni egy közeli sertéstelepen. Tovább olvasom