Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Széchenyi tér: három hétig fagyoskodtak

Szeged - Három hete zárták el a Széchenyi tér 15. szám alatti háztömbben a gázt szivárgás miatt. A hibát kijavították, pénteken visszakapcsolhatták a lakók a meleget. Egy Osztróvszky utcai társasházban másfél hónapja nincs fűtés.
Három hete szivárgás miatt elzárta a gázt a szolgáltató a szegedi Széchenyi tér 15. szám alatti társasházban. Megírtuk: a 44 lakásban és a földszintet bérlő üzletekben nem lehet fűteni. A társasház a pincéjében megjavíttatta a hibát. Csakhogy a hét elején végzett nyomástesztnél kiderült: valahol szökik a gáz a kétemeletes főtéri bérpalotában. Csütörtökön és pénteken a közműcég alvállalkozója megszerelte a lakások bemenő gázóráit. A megismételt nyomáspróba sikerült. Tegnap délután be lehetett fűteni a műemléki védettségű tömbben. Az egyik földszinti üzlet semmiféle értesítést nem kapott, tőlünk tudták meg, hogy visszakapcsolták a gázszolgáltatást.

Még mindig fáznak

A lapunkban nemrég bemutatott, Osztróvszky utca 23. szám alatti társasházban a közösség megszereltette a szeptember 27-én elzárt, hibás vezetéket 2,3 millió forintért. A szolgáltató előírásainak azonban a 36 lakás közül eddig mindössze 2-ben sikerült eleget tenni: a többiben tervek, tanúsítványok, készülékek, tömítések hiányoznak még. Egy-egy család költségei 80 és 400 ezer forint között lesznek. Jelenleg még 34 lakásban fáznak a lakók

A lakók készségesen együttműködtek a cél érdekében. Riadóláncban értesítették egymást, volt, aki a fővárosból jött haza, hogy beengedje a szerelőket. A második emeletről Péter Antalné közvetített, bár nem ő a közös képviselő, hanem a ház 32 önkormányzati lakását kezelő IKV Zrt.
Az asszony azt mondta: az ingatlankezelő megpályáztatta a csőjavítás tervezőjét, majd a kivitelezőjét, ezzel két hét ment el, egy harmadik hetet pedig a gázórák ellenőrzésével vesztegettek el. Holott úgy látja, ha az IKV-nál lenne ilyen sürgős esetekre vonatkozó protokoll, már túl lennének a bosszúságokon. Készenlétben állna tervező, szerelő, megszerveznék a lakók riadóztatását, a készülékek ellenőrzését, nem telnének el hetek a pályáztatásokkal, és rendszeresen kapnának a lakók és üzletek tájékoztatást. Úgy tudják, megállapodott az IKV a gázszolgáltatóval, hogy a lakások belső berendezéseinek ellenőrzésére haladékot kapjanak a fűtési szezon végétől számított 45 napig.

Az ingatlankezelő cég elnök-vezérigazgatója, Tápai Péter lapunk kérdéseire úgy válaszolt: „A munka folyamatosan zajlik, és mindent megteszünk annak mihamarabbi lezárására. Véleményem szerint nem szükséges percenként beszámolni a történésekről, miközben fontos kérdések meg nem is kerülnek napvilágra." Információink szerint az ingatlankezelő a napokban levélben tájékoztatja az üzleteket és a lakókat. Többek között azt is megírják, hogy a bérlők kedvezményt kapnak a bérleti díjból.

Olvasóink írták

 • 4. Morpheus_RexXx 2011. november 14. 17:41
  „"Az egyik földszinti üzlet semmiféle értesítést nem kapott, tőlünk tudták meg, hogy visszakapcsolták a gázszolgáltatást."

  Ez érdekes amellett, hogy

  "A lakók készségesen együttműködtek a cél érdekében. Riadóláncban értesítették egymást, volt, aki a fővárosból jött haza, hogy beengedje a szerelőket."

  Lehet, nincsenek beszélő viszonyban? :) De fizikai jelei is vannak, hogy fűtenek a konvektorok... szelecs akar a vödörbe csak az üzlettulajdonos. :P

  2. Kamunéni, mit tetszik kend olvasni?”
 • 3. vélemény 2011. november 12. 17:04
  „"pénteken visszakapcsolhatták a lakók a meleget"
  Csak egy kapcsolás és már meleg is van? :)”
 • 2. KamuNeni 2011. november 12. 16:26
  „Hat igen igy is kell. Ha a hapsinak lekopik a fekpofaja az autojan akkor nehogy mar a motort is ne ujjitassak fel mielott etengedik a vizsgan.

  Micsoda essz!!!! A gazszivargas meglett szuntetve de azert meg fejjuk meg a nincsteleneket. Zavarjuk bele kiadasokba amit nem tudnak megengedni.

  Persze a masik oldalon amint latom rengeteg auto van mindenki kezeben. Nemly haztartasnal ketto is. Nem is akarmilyenek. Van itt audi, bmw, navarro, hummer, jeep, cadillac, soroljam? Van itt boven penz csak mindenki dugdossa.”
 • 1. villangone 2011. november 12. 08:36
  „Fűtsenek be, azonnal segélyért nem lehet fojamodni???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla siker volt Szegeden a Lord of the Dance - galériával

Pénteken két előadást is tartottak a szegedi sportcsarnokban: Michael Flatley akadémiájának növendékeit állva tapsolta a közönség. Tovább olvasom