Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi diák a világ legjobb dobosai között

Gingl Zoltán szegedi orvostanhallgató 7 éve dobol. Nemrégiben 3. helyezést ért el egy nemzetközi versenyen, a Groove Alchemy-n, amelyet a világhírű Stanton Moore hirdetett.
– A facebookon láttam a hirdetést, megtetszett az ötlet, azonnal jelentkeztem – meséli Gingl Zoltán. A szegedi orvostanhallgató kedvenc dobosa, az amerikai Stanton Moore felhívását látta a közösségi portálon. – Moore egyik számát kellett meghallgatnunk dobkíséret nélkül, majd saját magunknak helyettesíteni a hangszert. Felvettem videóra, elküldtem az interneten. A zenész személyesen választott harmadiknak a 120 versenyzőből.

Az egyetemista dobos azt mondja: a zene – a siker ellenére – valószínűleg csak hobbi marad életében, igaz, több együttesben is játszott már. Inkább orvos szeretne lenni az elsőéves hallgató.

Gingl Zoltán rengeteget gyakorol otthon. Fotó:DM/DV
Gingl Zoltán rengeteget gyakorol otthon.
Fotó:DM/DV

Gingl Zoltán nem számított ekkora elismerésre, 7 esztendeje kezdett dobolni, 13 évesen. Összességében körülbelül 300 ezer forintnyi ajándékot nyert, de a legnagyobb elismerés, hogy kedvenc zenésze személyesen olvasta fel a nevét egy videoüzenetben. Azóta elhatározta: meglátogatja Moore-t a jazz fővárosában, New Orleans-ban.

Stanton Moore
A világhírű jazz- és blues dobos, Stanton Moore New Orleans-ban született 1972-ben, ott is nőtt fel. Szólókarrierjét 1998-ban kezdte a „All Kooked Out" című albumával. Több heavy metal és alternatív rockzenét játszó bandának is tagja a mai napig. Többször is vezette a dobosok lemezeladási listáját az Egyesült Államokban.

Olvasóink írták

  • 1. ginglzoltan 2012. május 13. 19:37
    „Két apró pontosítás: 120 versenyző volt összesen, és ebből a nézők választottak tizenkettőt, és ebből a 12ből szelektálta ki Stanton Moore a legjobb hármat. A másik, hogy tanáromnak és mesteremnek Csizmadia Lászlónak köszönhetem főként, hogy idáig eljutottam, már több mint 7 éve foglalkozik velem.
    Köszönöm mindenkinek a támogatást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indóház tér, Centrum-gödör, Cserepes sor – ajánljon katasztrófafilm-helyszínt Bruce Willisnek!

Hamarosan Szegedre érkezhet Bruce Willis. Bőven akad katasztrófafilmnek alkalmas helyszín a laktanyán kívül is, ahol akciózhatna. Ön hol forgatna? Tovább olvasom