Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Táncórák kicsiknek és nagyoknak

Szeged - Három szegedi óvodában és 6 iskolában tanulhatnak térítésmentesen táncolni a gyerekek a TánCentrum Szegedi Táncművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény projektjének köszönhetően.
Standard, latin-amerikai táncokat és salsát tanulhatnak azok a gyerekek, akiket bevontak a TánCentrum Szegedi Táncművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény projektjébe.

– Az uniós pályázat alapvető célja, hogy a kulturális és az alapfokú művészetoktatási intézmények nyissanak az óvodák, iskolák felé. Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy tudnánk minél több gyereket bevonni a projektbe. Az iskolánkban néptánc, modern tánc, klasszikus balett és társastánc tanszak működik. Ebben a projektben ez utóbbi közreműködik – tudtuk meg Borsos Anikótól, a TánCentrum egyik vezetőjétől, aki elmondta: 9 partnerintézménnyel kötöttek szerződést: 3 óvodában, 5 általános iskolában és 1 gimnáziumban mozgatják meg a gyerekeket hetente egyszer a szakkörökön, az egyik iskolában pedig iskolaotthonos foglalkozáson belül.

Ezeket a foglalkozásokat is támogatja az Európai Unió. Fotó: Frank Yvette
Ezeket a foglalkozásokat is támogatja az Európai Unió.
Fotó: Frank Yvette

Az órák ingyenesek, ennek köszönhetően olyan ovisok és diákok is részt vehetnek rajtuk, akiknek a szülei egyébként nem engedhetnének meg maguknak ilyen kiadásokat. A gyerekeknek még utazniuk sem kell, a tánctanárok az intézmények tánctermeiben, tornatermeiben tartják a foglalkozásokat.

Két témahetet is tervezett a tánciskola: az egyik tábort a közelmúltban tartották Mezőkövesden, 185 gyermek részvételével, a másikat pedig jövőre tervezik. A gyerekekkel 2011. július közepéig foglalkoznak a projekt keretében a tánctanárok, diákjaik a tanév végén projektzáró gálaműsoron mutatják be tudásukat a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektre a szegedi tánciskola több mint 34 millió forint pályázati pénzt nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori óvodájában énekelt Lakatos Krisztián

Visszalátogatott egykori óvodájába a szegedi megasztáros, Lakatos Krisztián. Az Avar utcai óvoda pénteken ünnepelte egyházi fenntartású intézményként 20. születésnapját. Tovább olvasom