Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Tiszta Amerika: hőkamera és helikopter buktatta le a határsértőket

Szeged – A vadiúj tiszaszigeti hőkamera és a térségben állomásozó helikopter segítségével fogtak el tucatnyi határsértőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai.
Az éjszakai órákban a stabil hőkamera jelezte, hogy Tiszasziget külterületén egy nagyobb csoport halad az államhatár felé. Az ügyelet azonnal járőröket küldött a helyszínre, valamint felszállt a Készenléti Rendőrség térségbe vezényelt helikoptere is. Utóbbiról vették észre, hogy a csoport nyolc tagja az ártéri erdőbe szaladt be, ahol végül a járőrök el is fogták a török állampolgárságú határsértőket. Nem sokkal később a rendőrök szintén a helikoptertől kapott adatok alapján további négy koszovói állampolgárra bukkantak, akik a korábban elfogott csoporttól váltak le.

Így buktak le Tiszaszigetnél az illegális határátlépők - A CSMRFK videója


A hajnali órákban egy autóra lettek figyelmesek a járőrök a Tisza töltésen. Igazoltatni akarták a sofőrt, de az gyorsítani kezdett. Végül letért a töltésről, ott sikerült megállítani. A kocsit egy kikindai férfi vezette, aki azért nem akart megállni, mert egy afgán és három pakisztáni határsértőt szállított, akik jogszerűtlenül léptek be a schengeni övezetbe. Az autóvezető ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett.

A reggeli órákban a mórahalmi buszállomáson további hat illegális migránst buktattak le egyszerű igazoltatással a rendőrök. Velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult.

Olvasóink írták

 • 11. Herli 2012. március 21. 10:39
  „Ha ennyire őrzik a határt, akkor hogyan kerül mégis a mórahalmi buszmegállóba a határsértő?
  Oda csak úgy átlibbent, vagy mi?”
 • 10. igazságkereső 2012. március 21. 10:22
  „Nm ez a kikindai személygépkocsi állt tegnap reggel úgy 3/4 8 óra körül a szőregi úton üresen, mögötte egy rendőrségi gépkocsi két szolgálatot teljesítő rendőrrel?!”
 • 9. Mike3 2012. március 21. 10:16
  „7: Ha felnő, pilóta lesz belőle. Már kis korában megcsapja a kerozin szaga :)”
 • 8. nagypappa 2012. március 21. 04:44
  „6. SunCityZs 2012.03.20. 22:49

  Nem hagyhatják mert mire idáig jutnak a sok lelketlen embercsempész teljesen kifosztja őket.
  Pénz nélkül, étlen, szomjan más beszerzési lehetőség nem marad mint bűncselekmény elkövetése.
  (nem azt mondom, hogy bűnözők, de a nincstelenség miatt könnyen azzá válhatnak)
  Mert a nemzetközi szerződés kötelezi hazánkat a határ őrzésére.
  Mert érdekük, hogy megvédjék őket a külföldi ország bűnözői csoportjaitól. Ott sem angyalok laknak és nincs kolbászból a kerítés.”
 • 7. anya5353 2012. március 20. 23:01
  „´1."

  Jó annak, aki felriad....én el se tudok aludni, valahogy mindig épp akkor kezdik a röpködést, amikor végre lefeküdnék....Kisbaba van itthon.....”
 • 6. SunCityZs 2012. március 20. 22:49
  „Nem hogy hagynák szerencsétleneket. Úgysem ide jönnek! Hülyék lennének. Mennek tovább nyugatra! Jókat mosolyogtam az őzeken, meg a kíváncsi nyulakon... :)”
 • 5. Mike3 2012. március 20. 22:48
  „emlékezzünk meg azokról a szerencsétlen rendőrhallgatókról, akik feladatul kapták a helikopter éjjel-nappali őrzését! tényleg sok értelme van, hiszen a gép egy el nem kerített helyen, fixre telepített 7/24-es őrség nélkül áldogál olyan gonosz emberek között, mint a pilóták, akik mindig letörnének róla valami emlék gyanánt.
  egyébként jópofa kis daráló, de az igazán komoly a bundeswehr ide látogató két gépe volt. micsoda erő volt azokban a dögökben...”
 • 4. nelek 2012. március 20. 21:09
  „Inkább léghajót a határőröknek! Azzal reggelre csendben, olcsón osztrák területre lehetne vinni az elfogottakat.”
 • 3. SP 2012. március 20. 19:37
  „Nem nélkülözhetők a repülök az országhatár megfigyelésében.
  Talán a helikopter túl hangos.

  Kell valami más repülőeszköz persze természetesen kamerával:

  http://hvg.hu/napi_merites/20120320_szarprobalgatas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_3_20”
 • 2. Epigon 2012. március 20. 17:45
  „Ez tetszett ! Elfogni megkötözni mindenki le a földre :D”
 • 1. GondaIstván 2012. március 20. 17:03
  „Örülök az elfogásoknak, de mennyien juthatnak még így is át. Itt Gyálaréten minden éjszaka felriadunk a helikopter zúgásra. Tényleg tiszta Amerika! Mint a mexikói határnál. Szerintem ideje lenne kerítést építeni itt is szögesdróttal, aknazárral. És a szerb uniós csatlakozást meg blokkolni addig, amíg nem hajlandók tisztességesen őrizni a határukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolondozó béka, epekedő királyfi

Czár Gergelyt, a Szegedi Kortárs Balett táncművészét Harangozó Gyula-díjjal tüntették ki a nemzeti ünnepen. Tovább olvasom