Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Tízéves az eurorégiós kamarai együttműködés

Szeged - Tíz éve írták alá Szegeden a Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) eurorégiós kamarai együttműködéséről szóló dokumentumot. Erre a gazdaságtörténeti eseményre emlékeztek hétfőn a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
Négy magyarországi és négy romániai megye valamint a szerbiai Vajdaság részvételével tíz éve írták alá Szegeden a Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) eurorégiós kamarai együttműködéséről szóló dokumentumot. Erre a gazdaságtörténeti eseményre emlékeztek hétfőn a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) székházában – kevés protokollal, és annál több friss és hasznos információval.

Az együttműködés soros elnöki tisztét ellátó Szeri István, a CSMKIK elnöke is – a közös rendezvények, üzleti találkozók, gazdaságfejlesztési, környezetvédelmi programok, kooperációk, pályázati sikerek mellett – arra a legbüszkébb, hogy közel 1500 vegyes vállalkozás jött létre a DKMT kamarai együttműködés bábáskodásával. A jubileumot hármas határ gazdasági konferenciával, kisebbfajta gazdaságdiplomáciai csúccsal ünnepelték meg kamarák. A három ország monetáris politikáját a magyar, a román és a szerb nemzeti bank egy-egy vezető tisztségviselője mutatta be, míg a gazdasági kapcsolatokat aktuális helyzetéről és lehetőségeiről nagykövetek és szakdiplomaták tájékoztatták az érdeklődő vállalkozásokat.

Hazai vizekre evezve, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az egyensúlyt fenntartó, de a növekedést élénkítő gazdaságpolitikai csomagterv kidolgozását sürgette előadásában. Javaslatának kulcspontjai: átfogó közteherviselési reform, törvényi garanciák a túlköltés megakadályozására, további kiadáscsökkentés, és legalább 1000 milliárdos pályamódosítás (EU-s források átcsoportosítása, az élőmunka terhelés csökkentése) a vállalkozók javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven forinton múlhat a betegszállítók csődje

Szeged - Múlt héten ugyan megállapodtak a szolgáltatók és az OEP, de ez csak átmenetileg oldja meg a betegszállítás gondjait. Tovább olvasom