Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Több ambulancia új helyen az új kilinkán

Szeged - Elkezdődött a szegedi új klinikának nevezett épületen belüli költözködés. Több ambulancia új helyre kerül, hogy elkezdődhessen a tömb bővítése.

Az ortopédiai és a traumatológai szakambulanciát, illetve a sürgősségi baleseti ellátást tegnaptól új helyen, a szegedi új klinika alagsora B szárnyában találják a páciensek. Lapunkban írtuk már: ez csak egyetlen része annak a költözési hullámnak, amely előkészíti a Szegedi Tudományegyetem 410 ágyas, új klinikának nevezett épületét bővítő beruházást – az egyik oldalon a 265 ágyas tömbbel, a másikon pedig a sürgősségi betegellátó osztály blokkjával.

A szakrendelésekre a megszokott Semmelweis utcai főbejáraton kívül az új bejáraton is el lehet jutni. Tegnaptól az épület alatti volt gépkocsiáthajtó helyén biztosítják a közlekedést az új bejárat és a sürgősségi baleseti ellátás között.

Az ütemterv szerint halad a költözés – tudtuk meg Piri Máriától. Az integrációs és tervezési előadó hangsúlyozta: az új klinika épületén belüli változásokról irányító táblák is informálják a pácienseket.

Szerdán és csütörtökön a pszichiátriai klinika titkársága átkerül a Kálvária sugárúti telephelyre, a páciensek és az orvosok egy része mellé. A krónikus pszichiátriai ellátás másik része ugyanis már korábban elköltözött a Pulz utcába.

Jövő hétfőn már új helyen, a III. emelet A szárnyban fogadják a pácienseket a neurológiai klinika járóbeteg-szakrendelései és sürgősségi ellátása. A mentőfeljárót szeptember 12-én zárják le, mert elbontják. Amikor elkezdődik az építkezés, az új klinikai épület északi és déli oldalán megszűnik a közlekedési lehetőség. Ellenben a klinikakertbeli helikopterleszálló egészen addig használatban marad, amíg a területet felvonulási területté nem nyilvánítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE: 14 új professzor

Szeged - A hagyomány állandósága és a megújulás szükségessége közötti harmóniát képviseljék… Tovább olvasom