Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Tökfejű Hófehérke, Áder-megemlékezés és Halálos Iramban - ezek történtek Csongrád megyében a hétvégén

Tökfejű Hófehérke, Áder-megemlékezés és Halálos Iramban - ezek történtek Csongrád megyében a hétvégén
Ha lemaradt volna a leglátványosabb programokról, velünk bepótolhatja! Nézze végig hétvégi galériáinkat. Lesz mit!
A Halálos iramban 8 akciófilm előzetesének pár jelenetét szombaton a Kossuth téren forgatták, a filmben is szerepet kapó szegvári erősemberrel, Sinka ,,Popey" Zsolttal. (Cikkünket itt találja>>)Halálos iramban Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA

Aprócska és tekintélyt parancsoló termetű egyaránt volt a 412 benevezett kutya között, akik szombaton nemzetközi találkozón vettek részt Makón, a Maros-parton. (Beszámolónk a versenyről itt>>)
Kutyaparádé Makón. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

Hatodik alkalommal szervezték meg a Dél-alföldi Harmonika Fesztivált Szegeden. A szombat délutáni programra teljesen megtelt a Bálint Sándor Művelődési Ház. Tíz helyi és környékbeli szólista lépett fel, mellettük a sváb gombosharmonikások és a sztárvendég Radovan Maric adott még koncertet. (Beszámolónk>>)
Harmonikafesztivál Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A Magyar Telekom közel 20 szegedi dolgozója és családtagjaik segítették önkéntes munkában szombaton a Gemma iskola felújítását. (Tudósításunk >>)
Telekomosok segítettek a Gemma felújításában. Fotó: Frank Yvette (galéria)
Gasztronómiai fesztivállá lényegült át a Dorozsmai Tökfesztivál: halászlevet, sült malacot, tökös pontyot és rántott palacsintát is készítettek a csapatok, a kemencében pedig alma is sült. A tök továbbra is inkább hangulat-és névadó szerepet tölt be elsősorban - de azért az 5 mázsányi sült édesség egyik adagjának sem volt ideje kihűlni a tepsiben. (A gasztroélvezetekről és a tökfejű Hófehérkéről itt olvashat bővebben>>)
Dorozsmai Tökfesztivál. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) megalakulásának 60. évfordulójára emlékeztek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) jubileumi tisztújító közgyűlésén szombaton Szegeden. (Írásunkat itt találja>>)

Regionális méhésztalálkozót tartottak vasárnap a sándorfalvi Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központban, mézes nappal összekötve: volt kóstoló, sütemény, kiállítás, tiszteletét tette a Méz Lovagrend. (Írásunk itt>>)
Mézes nap Sándorfalván. Fotó: Török János - GALÉRIA
Az 1956-os forradalom és szabadságharc szegedi eseményeire emlékeztek vasárnap - a MEFESZ megalakulásának 60. évfordulóján. Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök is, aki ünnepi beszédében kiemelte: a szegedi diákok, nem születtek forradalmároknak, mégis hősökké váltak. (Tudósításunk itt>>)
Áder János Szegeden koszorúzott. Fotó: Török János - GALÉRIA

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok Doberdón

A szegedi Meritum Egyesület és a San Martino del Carsó-i Karszti Barlangkutató Egyesület Történeti Kutatások Osztálya ünnepi rendezvényt tartott az olaszországi Doberdón, San Martino del Carso településen szombaton és vasárnap. Tovább olvasom