Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Traktorral az oltár elé

Sándorfalva - Az előkelő autók és a limuzinok ideje lejárt – legalábbis így gondolta Kiss Péter és Tulkán Brigitta, amikor esküvőjükre járművet választottak.
A mezőgazdasággal foglalkozó fiatal pár számára Péter édesapja javasolta a legstílusosabb módot, ahogyan eljuthatnak az anyakönyvvezető és az oltár elé: saját munkaeszközüket, egy traktort.

A piros kerekű, zöld monstrumot januárban nyerték uniós pályázaton, nagy becsben is tartják, így nem volt kérdés, méltó-e a fiatalok élete nagy napjának krónikájába egyik főszereplőként bevonulni. Csupán egy kicsit ki kellett suvickolni, ami nem is volt olyan egyszerű, hiszen autómosóba mégsem lehetett vele beállni. Így a család takarítgatta addig, amíg olyan fényes nem lett, mint új korában. Az uniós matrica fölé pedig még egy felirat került: Brigi és Peti neve, házasságkötésük dátumával.

Saját munkaeszközén vonult a mezőgazdasággal foglalkozó ifjú pár az anyakönyvvezető elé. Fotó: Frank Yvette
Saját munkaeszközén vonult a mezőgazdasággal foglalkozó ifjú pár az anyakönyvvezető elé.
Fotó: Frank Yvette

Az ifjú pár a traktor elejére erősített majd megemelt, feldíszített pódiumon állva vonult végig Sándorfalva főutcáján, nem kis feltűnést keltve. Aki látta, nem bírta ki mosoly vagy megjegyzés nélkül. „Mi annak idején hintóval mentünk, ők traktorral. Kinek mi jut" – elmélkedett bajsza alatt egyik idősebb utcaszomszédjuk.

Közel fél órába telt, míg a mögöttük sétáló násznéppel, valamint a zenekarral elértek otthonuktól a művelődési házba, ahol előbb az anyakönyvvezető előtt, majd később a templomban, Isten színe előtt is kimondták a boldogító igent. Péter és Brigitta azt mondták, kényelmes útjuk volt a traktor elején, ám elárulták: a nagy nap előtt még csak ki sem próbálták, milyen lesz így az utazás. B tervük pedig nem volt, így megállapíthatjuk, hogy igazán bevállalósak voltak ezzel az újszerű nászmenettel.

Olvasóink írták

 • 13. csiszárék 2010. szeptember 20. 15:58
  „Az ötlet szuper volt, Hát még a lagzi! Na, az egy vezércikket meg ért volna! Sok bpldogságot! ( A lábaink már gyógyulnak...:)))))”
 • 12. Mike3 2010. szeptember 20. 12:28
  „Nagyon jó!!!! Gratula (az ötlethez is)!”
 • 11. ferdzso 2010. szeptember 20. 11:36
  „Az előttem "szólót" olvasva: Nem az a "paraszt", aki földet művel...”
 • 10. mugri 2010. szeptember 20. 11:18
  „A menyszonnyi tóórrtajaz kommbánnny allaku vóté? Sokk bbódooggsággott nékkikk, he-he:))))”
 • 9. unhappysuncity 2010. szeptember 20. 10:56
  „Jaja, végre egy jó ötlet, mivel Magyarországon vagyunk, ezért nem szégyen a munka, sőőőt, a munka felemel, és tartást ad. Ellenben néhányan úgy gondolják, hogy büdös a munka, és gáz, igen ezek a ... emberek...”
 • 8. Vero86 2010. szeptember 20. 10:50
  „ez egy nagyon jó ötlet!!!”
 • 7. ferdzso 2010. szeptember 20. 10:31
  „Valóban ötletes volt. Láttam a Csongrádi sgt.-n feldíszítve "száguldani", (persze az ifjú pár nem állt az elején akkor.) A személy autók alig győzték a tempót utána. Mentek Sándorfalva felé. Jól nézett ki, "gratula" az ötlethez! Sok boldogságot Nekik!!”
 • 6. diverfrog 2010. szeptember 20. 10:29
  „Végre valami szép, egyedi és ötletes dolog!
  Sok boldogságot az ifjú párnak! :)”
 • 5. jq 2010. szeptember 20. 10:12
  „Hova gondolsz, a függesztett tárcsa volt az ellensúly :)”
 • 4. Mil 2010. szeptember 20. 10:10
  „AZ ekét/pótot legalább leakasztották? :)”
 • 3. Church 2010. szeptember 20. 10:02
  „Végre valami jó hír! Sok boldogságot nekik!”
 • 2. alfa258 2010. szeptember 20. 08:37
  „De ötletesek!!! Ezt a menetet sokáig emlegetni fogják a helybéliek, nekik pedig még különlegesebb lesz ez a nap! Sok boldogságot nekik!”
 • 1. ValakiaSOKKözül 2010. szeptember 20. 08:19
  „grat. az ifjú párnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenderesi-Szabó: Nem vagyok kaméleon

Nyolc éve vagyok Makkosház önkormányzati képviselője, mindig igyekeztem maximálisan az itt élők kedvében járni – mondta Kenderesi-Szabó Mihály képviselőjelölt lakossági fórumán. Tovább olvasom