Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

U21: megnyílt a huszonegyedik Thealter

Szeged - A 21 eddigi Thealter mottóit sorolta fel Balog József művészeti vezető, a színházi fesztivált rendező MASZK Egyesület elnöke a rendezvénysorozat szerdai megnyitóján Szegeden a Régi Zsinagóga kertjében.
Ennél többet nem is mondott. A tőle szokatlan tömörség meglepte a legtöbb nézőt, "nem cizellálta" - fogalmazott egyikük.

Balog a fesztivál honlapján bőbeszédűbb volt: "Szerencsére van szerencsénk elmondani, hogy a 21 az szerencseszám, mert ha nem volna szerencseszám, akkor balszerencseszám volna, de akkor nem írhatnám ezt itt. Persze nem itt írom, mert itt nem írok semmit, ugyanis színházba mentem - rögtön jövök! - írta annak kapcsán, hogy huszonegyedik alkalommal rendezik meg, ezúttal U21 mottóval Thealter-t.

Megnyílt a huszonegyedik Thealter. Fotó: Schmidt Andrea
Megnyílt a huszonegyedik Thealter.
Fotó: Schmidt Andrea

A megnyitó után Pintér Béla és Társulata A soha vissza nem térő című előadását láthatták a nézők a zsinagógában, majd a Kisszínházban a Montaľstroj & Zágrábi Ifjúsági Színház Vatrotehna 2.0 című elődása következik. Pintér Béláék előadására elővételben minden jegy elfogyott.

A fesztiválról bővebben a www.thealter.hu oldalon tájékozódhatnak. Az előadásokról webnapló készül, az előadókkal a fesztivál rádió készít interjúkat - előbbi a rendezvény honlapján, utóbbi a Rádió Mi frekvenciáján, a 89,9 MHz-en érhető el.

Olvasóink írták

 • 2. lidi 2011. július 20. 20:35
  „eljensokaszeged 2011.07.20. 19:14
  ezminek

  ha én meg azt írnám, a sörkert, a borfesztivál minek egy olyan országban, ahol épp elég sok alkoholista van, ahhoz mit szólnál? mert én sok értelmét nem látnám.
  Én arra nem megyek, te meg, gondolom, erre. Ízlések és pofonok, tudod”
 • 1. eljensokaszeged 2011. július 20. 19:14
  „ezminek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a sörkert a Vedresben

Szerdán megkezdődött a 13. bajor sörünnep a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarán. Tovább olvasom