Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ujhelyi: újkori és fájó Trianon felé rohan Magyarország

A KSH legújabb demográfiai portréja szerint csak 2011-ben Angliában alig kevesebb gyerek született, mint ugyanabban az évben Vas megyében.

- Egy felelős kormánynak kötelessége felelős nemzetpolitikát folytatnia. Egy önmagát óriásbetűkkel nemzetinek hirdető kormánynak pedig még inkább kiemelt figyelemmel kell lennie a demográfiai és szociológiai változásokra. De Magyarországon sajnos jelenleg sem felelős, sem nemzeti kormány nincsen. Egy plakátkormány van csupán, szlogenemberekkel. Nem attól lesz valaki ’nemzeti’, hogy zsebre vágott kézzel bárkit ki mer oktatni hazaszeretetből és magyarságból. És nem attól lesz valaki igazi magyar, ha másokat megfoszt magyarságától. Mintha egyáltalán megtehetné. Aki valóban félti nemzetét, az aggódva és tettre készen figyeli a végzetesedő társadalmi folyamatokat, így a fiatalok egyre mélyülő kivándorlását is - írt közleményében Ujhelyi István EP képviselő.

Kifejtette, a KSH Népességtudományi Intézetének legújabb demográfiai portréja megdöbbentő tényeket közölt: eszerint az elvándorlás évek óta folyamatos növekedést mutat – különösképpen a fiatalok körében -, Magyarország egyre inkább „kivándorló országgá" válik. A magyarság sorsát illetően ennél is aggasztóbb tény, hogy a tömeges migráció elsősorban a gyermekvállalási életkorban lévő korosztályokat érinti. A kutatás szerint csak 2011-ben több mint 1200 magyar gyermek született (csak) Angliában, kivándorolt szülők utódaként. Ez alig kevesebb, mint ahány gyermek ugyanabban az évben Vas megyében látta meg a világot.

- Magyarország egy fájó, újkori Trianon felé robog. Ez egy demográfiai országcsonkítás. Ezek a fiatalok ugyanis nem tervezik, hogy hazajönnek. Nem puszta kalandvágyból mentek külföldre, hanem boldogulni, tisztességesen élni. Amire Magyarországon most kevesebb esélyük biztosított - tette hozzá.

Véleménye szerint a jelenlegi kormány olyannyira „szereti a magyarokat", hogy ennek a többezer gyermeknek a hazai anyakönyveztetését csak hosszú hónapok, akár félévek alatt végzi el, jelentős nehézségeket okozva ezzel a kivándorolt szülőknek. Ez a nemzetinek hirdetett kormány semmiféle érdekképviseletet nem biztosít a számukra, ellenben a választójogukat technikai eszközökkel korlátozza. Mi, európai demokraták szavak helyett tettekkel: törvénymódosításokkal és többek között online panaszablakkal segítjük a kivándorolt százezreket. Mi, így „rontunk rá" saját nemzetünkre. Kinyújtott kézzel.

- 8604 órával vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden vasárnap figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Ötvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom - zárta közleményét az MSZP-s politikus.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerényi Miklós Gábor Shakespeare-produkciója sikert aratott a Dóm téren

A Tévedések vígjátékára kétszer is megtelt a szabadtéri négyezres nézőtere. A közönség szerette a multikulti Shakespeare-komédiát. Tovább olvasom