Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Üzemmé alakult át a volt Móricz

Százötvenmillió forintos beruházással elkészült a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. új telephelye a volt Móricz-iskolában, ahol négyszáz megváltozott munkaképességű ember dolgozik.
Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak. Fotó: Karnok Csaba
Működő üzemet avattak tegnap délelőtt a volt Móricz-iskolában: a Szefo Zrt. négyszáz megváltozott munkaképességű dolgozója elfoglalhatta helyét a minden kényelemmel ellátott, teljesen felújított régi osztálytermekben – közülük 25-en első munkanapjukat töltötték.

Avatóbeszédében Botka László polgármester azt emelte ki, hogy a Szefo az elmúlt három évben ötszáz fővel növelte létszámát, idén százötvennel, és további száz varrónőt fel tudna venni. Az 1350 főt foglalkoztató, exportra termelő cég a közelmúltban egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre, ami Szegeden példaértékű.

Kiss Sándor vezérigazgató elmondta, a Móricz-iskola évekig üresen álló épületét tavaly százmillió forintért vásárolták meg, nettó ötvenmillió forintba került a felújítás. A részleg neve – rehabilitációs foglalkoztató, képző és oktató telephely – jelzi az új működtetési filozófiát: nemcsak a fogyatékosok megmaradt képességeinek hasznosítására koncentrálnak, hanem meg kívánják teremteni számukra az esélyegyenlőséget, hogy a nyílt munkaerőpiacon is elhelyezkedhessenek. Az új telephelyet azért hozták létre, mert idén újabb öt évre szóló szerződést kötöttek olasz partnerükkel, ötven százalékkal bővülhet a termelés, amihez a Tavasz utcában fel kellett szabadítani helyiségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonytalanok nyomában

A pártok óriási harcot folytatnak a bizonytalan szavazók voksaiért, mert tudják, rajtuk múlik, ki… Tovább olvasom