Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Vállalkozói inkubátorházat alakítanak ki Szegeden

Szeged - Európai uniós támogatás segítségével egy négyszintes irodaház átalakításával inkubátorházat hoz létre Újszegeden az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Kft. A beruházás összköltsége megközelíti a 200 millió forintot, amelyből 131 millió a támogatás, a többi saját forrás - mondta el Sellyey Tamás, az Indotek Group értékesítési igazgatója sajtótájékoztatón kedden, Szegeden.
Kifejtette: a beruházás már elkezdődött, és várhatóan októberre nyílik meg a ház a fiatal vállalkozások előtt. A Szegedi Vállalkozói Inkubátorház az inkubációs szolgáltatásokon túl befektetői tőkéhez is hozzásegíti a frissen alapított, üzleti koncepciójukban a fejlődés lehetőségét felmutatni képes vállalkozásokat.

A mintegy 1500 négyzetméteres négyszintes irodaépületbe 90-100 betelepülőt várnak.

A komplexumban új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások számára, kedvezményes konstrukcióban nyílik lehetőség iroda bérlésére. A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen rendelkezésre álló üzlet, marketing, coaching, hr- és jogi tanácsadást, valamint postaszolgálatot is igénybe vehetnek.

A ház programozott lesz, tehát a beköltöző cégek az energiafelhasználásukért nem átalányt, hanem tényleges fogyasztásukat fizetik. A legújabb épületgépészeti megoldások mellett az infokommunikációs eszközök rendszere is teljes körű lesz, a telefon, a fax, és a szélessávú internet mellett saját használatú szerver is a bérlők rendelkezésére áll majd. Jelenleg a felhasználható terület mintegy 20-30 százaléka iránt van érdeklődés, az aláírt szerződéseket a nyárra várják a fenntartók.

A Szegeden induló projekt a modell magyarországi próbája lesz. Amennyiben a program a dél-alföldi városban sikeres lesz, a tulajdonosok további egyetemi városokban is készek hasonló programot indítani.

A cég szakemberei a régió frissen alapított vállalkozásain kívül kiemelten számítanak a Szegedi Tudományegyetem cégalapító hallgatóira, valamint a határokon túli vállalatok tulajdonosainak érdeklődésére.

Olvasóink írták

 • 4. dages 2011. április 22. 19:31
  „Van már egy ilyen kezdeményezés Co-Office néven, amelyet fiatal egyéni vállalkozók alapítottak Szegeden.
  http://co-office.eu”
 • 3. jen 2011. április 20. 10:46
  „Mekkora kamu duma. Miért nem írják rögtön, hogy a pénz egy része visssza lesz osztva a pályáztatoknak, jó részét meg lenyúlja a nyertes.
  Teljesen felesleges építtetni ezt az irodaházat, nulla igény van rá.”
 • 2. jozko 2011. április 19. 21:53
  „Vállalkozás barát vagyok.
  Ennek az Inkubátor háznak sajnos borítékolom a bukását!
  Hacsak valami fals hátszél nem kezd fújdogálni!”
 • 1. Zsoltee0716 2011. április 19. 19:43
  „Pontosabban hol épül ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legtöbben a héten kötik fel sonkájukat

Csongrád megye - Vészesen közeleg a húsvét, a hentesek a legnépszerűbbek ilyenkor a vásárlók… Tovább olvasom