Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Válogatott módszerekkel kínozták és kifosztották szegedi albérlőtársukat - előzetesbe kerültek

A szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélye okán kérvényezték az egy hónapos előzetes letartóztatást.
A Csongrád Megyei Főügyészség ügyeleti tevékenysége során indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a fiatalkorú lánynak és két társának az előzetes letartóztatását, akik albérlőtársukat válogatott módszerekkel kínozták és fosztották meg személyi szabadságától.

A gyanú szerint a fiatalkorú lány és két 20. életévét éppen, hogy betöltött társa közös albérletben laktak ez év szeptembere óta a sértettel egy szegedi lakásban. Az albérlet ideje alatt a sértettet többször bezárták a lakásba. Később azt megengedték neki, hogy dolgozni menjen, de 2016. november 13. és november 24. napja között egyáltalán nem engedték ki az ingatlanból.

Mindezen túlmenően november közepétől a gyanúsítottak arra kényszerítették a sértettet, hogy különböző fizikai gyakorlatokat, így felülést, fekvőtámaszt végezzen, s amikor erre nem volt hajlandó, fakanállal, üveggel, bottal, illetőleg ököllel verték, valamint megöléssel fenyegették. Arra is kényszerítették, hogy az ágyban fekvő gyanúsítottaknak ennivalót, vizet és tálcát vigyen, s amikor a sértett a felszólításoknak nem volt hajlandó eleget tenni a bántalmazásokon túl késsel vállon szúrták, illetőleg nemiségében is megalázták. Arra is kényszerítették a vérző sértettet, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen, ami alatt tovább ütlegelték. Mindezeken túlmenően saját vizeletéből és ürülékéből is fogyasztania kellett, amelyet csak többszöri bántalmazásra tett meg. A válogatott sanyargatások között előfordult az is, hogy cigaretta csikket kellett ennie, illetőleg a hátát a fiatalkorú gyanúsított több helyen öngyújtóval megégette, továbbá égő csikket nyomott el rajta.

A bántalmazások hatására a sértett 8 napon belül gyógyuló szúrt és égési sérüléseket szenvedett el az arcán, az egész teste felületén, a nemi szervén, de a bántalmazások módja, azok elhúzódó tartama ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

Az ügyészség a sértett sanyargatásával, neki súlyos érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés 1 hónapra történő elrendelésére.

Az indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 200 millió forintba került a rendőrautók javítása

Már 200 millió forintba került a rendőrautók javítása
Megeszik az utak a határzár környékén cirkáló rendőrautók kerekét és futóművét a nagy igénybevétel miatt. Tovább olvasom