Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Wellness költözik a városháza helyére

Uniós támogatással közel 710 millió forintból 28 szobás, három csillagos medical wellness szálloda épül Mórahalmon a régi városháza helyén. A lebontásra ítélt több mint 200 éves épülettől a sajtó képviselőivel búcsúzott Nógrádi Zoltán polgármester.
  • 1000 ágy, 3 éjszaka, 800 millió forint

    – Egy szállodánál akkor jobb két szálloda, vagy három, ha mind más szolgáltatással különböző célcsoportot megcélozva működik. A szállodák jól együttműködve növelik a vendégéjszakák számát. Mórahalmon 1000 ággyal várjuk a vendégeket, aki átlagosan 2-3 éjszakát töltenek városunkban, amit szeretnénk 4-6 éjszakára növelni – mondta Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármesterétől megtudtuk, a városnak évente 7-800 millió bevétele van a turizmusból.

– Nyolcéves koromban édesapámmal jártam itt először. Annyira féltem, hogy alig mertem bemenni – mutatott Mórahalom régi polgármesteri hivatalára Nógrádi Zoltán, polgármester, majd hozzátette: a sors fintora, hogy most lebontatom.

Wellness költözik a városháza helyére - GALÉRIA

Az egykori polgármesteri hivatal helyén, a Szent Erzsébet Gyógyfürdő és a Colosseum Hotel között 28 szobás, 57 férőhelyes szálloda épül a homokhátsági városban. A három csillagos Elixír Medical Wellness Hotel egészségturisztikai szolgáltatásokat kínál majd. A helyszínen Nógrádi elmondta, az 1892-ben tanyaközpontként létesült Mórahalom közintézményei az alapítást követő tíz évben épültek. Az egykori községháza az 1800-as évek végén készült el. – A felújításoknak ez az utolsó üteme. 2014. végén a végleges képét kapja meg a Millenniumi sétány – mondta a polgármester keddi sajtótájékoztatóján a lobontásra ítélt épület előtt.

Az egykori hivatalban a nyílászárókat, vizesblokkokat már leszerelték, a bútorok sincsenek már a helyükön és a parkettát is elkezdték felszedni. A törmelékkel borított épületben Nógrádi Zoltán rövid „tárlatvezetést" tartott. Mórahalom első embere lelkesen mutatott egy régi páncélszekrényt. A már majdnem teljesen üresen álló házasságkötő teremben egy 1974-es Csongrád Megyei Hírlapot is találtunk. – E mögött még én is eskettem. Akkor még nem volt profi hangosítás, így mi nyomkodtuk a play gombot a magnón – mondta a pulpituson álló asztal mögé lépve Nógrádi.

Wellness költözik a városháza helyére - GALÉRIA

A városháza épületét folyamatosan bontják. A helyén épülő szálloda 709 millió 700 ezer forintból készül el, amelynek 70 százaléka Európai Uniós támogatás. Az új hotel várhatóan az év végére készül el és 2015. elejétől várja a vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános Szeged

Gyönyörködjön fotóriporterünk, Schmidt Andrea fotógalériájában: a tulipánoktól tündöklő Szegedben. Tovább olvasom