Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Baranyi Antal új kerékpáros célpontja Izland lesz

Alig két hónapja érkezett haza Baranyi Antal, s már az újabb kerékpáros óriástúrát tervezi: ezúttal Izlandra kerékpározik majd.
Baranyai Antal ezúttal Észak-Európát járja be. Fotó: Szentesi Élet.
Baranyai Antal ezúttal Észak-Európát járja be. Fotó: Szentesi Élet.
Az új cél minden eddigi útjánál grandiózusabbnak tűnik, hiszen most nem áll meg néhány ezer kilométer után, hanem a táv többszörösét tekeri le tervei szerint. Baranyai Antal a Szentesi Élet című lapnak elmondta, ezúttal Európa északi része felé veszi az irányt.

– Május 1-jén Szentesről indulnék Szlovákia felé, ahonnan Csehországon és Németországon át Dániába mennék. Onnan hajóval folytatom túrámat útitársammal, aki a jelenlegi állás szerint Dániánál csatlakozik hozzám. A Feröer-szigetekre hajózunk, aztán Izland következik, ahol körülbelül 1 hónapot szeretnénk eltölteni, mely a sziget körbetekerésével telne. Ezután visszatérnének hajóval Dániába, onnan indulnának előbb Svédországba, majd Norvégiába, Finnországba, Oroszországba, ahol megnéznék Szentpétervárt. Észtország, Lettország, Litvánia érintésével a következő cél Fehéroroszország, majd ezt követi Ukrajna, Moldova, Románia, és így kanyarodnának vissza Magyarországra.

A túra körülbelül 6 hónapot venne igénybe, hiszen 13 ezer kilométeres távolságot tennének meg biciklivel.

- Út közben megpróbálunk az embereknek minél több hírt adni arról, hogy kikért tekerünk és kiknek gyűjtünk pénzt a megtett kilométerek után – mondta, majd hozzátette, hogy a tekerés egy alapítványért fog zajlani, kilométerenként 1-3 eurót gyűjtenek azzal a céllal, hogy olyan embereknek segítsenek, akik nem tehetik meg, hogy olyan csodálatos helyekre jussnak el, mint ahogyan ők kerékpárral.

Szeretnék megmutatni, hogy zord helyeken, hidegben, nehéz körülmények között is túl lehet élni egy ekkora utat, megküzdve az időjárással, hiszen esőre, jégesőre, hidegre, erős szélre egyaránt számítaniuk kell, illetve arra is, hogy javarészt lakatlan területeken haladnak át.

Tavalyi utazásakor Baranyi Antalnak a sivataggal kellett megküzdenie, jövőre pedig várhatóan a hideg nehezíti útját. Elárulta azonban, hogy egyáltalán nem fél ettől, már most nyeregbe szállna, hiszen minden évben a kerékpártúrák jelentik számára a kikapcsolódást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aradi vértanúk mártírhalálára emlékeztek Szentesen

A volt Damjanich iskola udvarán található Damjanich-emlékműnél emlékeztek meg Szentesen október… Tovább olvasom