Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Bővítik a közgyógyellátásra jogosultak körét Szentesen

Szentes - Hat pályázóból Tedás Zoltánt bízták meg 5 évre a szentesi Hajléktalan Segítő Központ vezetésével a keddi képviselő-testületi ülésen. Arról is döntöttek, hogy októbertől bővülhet a közgyógyellátásra jogosultak köre.
Hatan jelentkeztek a Hajléktalan Segítő Központ igazgatói pályázatára. A szakértői bizottság három aspiránst hívott be meghallgatásra a keddi képviselő-testületi ülésre. Szabó Zoltán képviselő megjegyezte: a jelöltek közül senki sem felel meg a feltételül szabott összes kritériumnak, így a városatya egy évben korlátozta volna az állás betöltését. A javaslatát nem támogatták, a képviselők Tedás Zoltánt bízták meg 5 évre a központ vezetésével.

– A jogszabály kimondja, hogy a helyi rendeletek mit szabályozhatnak. A szociálpolitikai osztályon nem vizsgálhatjuk, hogy a segélyért folyamodónak vannak-e ingatlanok a birtokában – reagált egy kérdésre Lencséné Szalontai Mária, a szociálpolitikai osztály vezetője. – A város igyekszik korrigálni a törvény szigorát, de nem vállalhatunk irreális feladatokat – mondta Szirbik Imre polgármester. Felülvizsgálta a testület a szociális rendeletet és Chomiak Waldemar képviselő javaslatára októbertől bővülhet a közgyógyellátásra jogosultak köre.

Kedden ismét terítékre került a város közlekedési és parkolási helyzete. A műszaki osztály javaslatát, ami szerint a parkolási díj mobiltelefonnal is rendezhető lenne, egyelőre nem fogadták el a városatyák. A kérdésre leghamarabb egy év múlva térnek vissza. Az üdülőközponttal kapcsolatban megszavazták, hogy a megfelelő összeget elkülönítik az 50 méteres medence statikai vizsgálatára. Záró napirendi pontként ismét szóba került a városban a felsőoktatás lehetősége, amellyel kapcsolatban Szűcs Lajos alpolgármester elmondta: a tanulói létszám országos szinten csökken, az intézmények átszervezés előtt állnak, így a kérdés egyelőre Szentesen sem aktuális.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2011. szeptember 28. 10:55
    „Valóban az kap támogatást, aki rászorul, vagy...........?
    Remélem igazságos lesz, és igazságosabb, mint eddig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult épület várja a családokat

Szentes - Uniós támogatással, összesen 91,5 millió forintos ráfordítással újult meg a Szentesi… Tovább olvasom