Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Elítélték az otthoni szülést

A szülésznők országos konferenciáján tiltakoztak tegnap Szentesen a 18. év felettiek művi meddővé tételét engedélyező törvénytervezet és az otthonszülés ellen.
Ha a szülésznők megmaradnak alázatosnak és humánusnak, akkor jó kezekbe kerül a következő nemzedék – ez volt a summázata tegnap a szakma Szentesen tartott országos konferenciájának. Itt avatták tiszteletbeli szülésznővé Papp Zoltán professzort, a fővárosi Semmelweis Egyetem tanszékvezetőjét, aki családközpontú munkásságával beírta magát a bábaság történetébe.

A nemzetközileg elismert szaktekintély szerint a kórházak nem azért adósodtak el, mert nem megfelelő személyek irányítják azokat, hanem az a baj, hogy nincs elegendő pénzük. Az otthonszüléssel kapcsolatban azt állította Papp Zoltán, hogy a konferencia résztvevőinek 99 százaléka elítéli azt. Hazánkban 94 ezer szülést vezetnek évente, és „ötven furcsa gondolkodású harcol azért, hogy az ötvenegyedik is otthon szüljön". Ugyancsak tiltakozik a szakma a 18. év felettiek művi meddővé tételének engedélyezése ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pakolnak az iszapos házakból

Húszcentis iszapréteg fedi a hétvégi telkeket a szentesi Tisza-parton, a lábon álló hétvégi házakban… Tovább olvasom