Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Elromlott egy adagoló a berekháti vízműtelepen - hibás alkatrész miatt büdös az ivóvíz Szentesen

Büdös, de iható a szentesi víz az üzemeltető Alföldvíz szerint. Városszerte panaszkodnak arra a helyiek, hogy dohos, klórszagú, ami a csapból folyik. Az oka: a vízműtelepen elromlott egy adagoló.
– A szentesi kertvárosban élek. Évek óta iszom a csapvizet, semmi gond nem volt vele. Az utóbbi időben viszont ihatatlan. A színe és a szaga rendben, de valami meghatározhatatlan, pocsolyára emlékeztető íze van – közölte lapunkkal olvasónk, Urbán Ferenc. A Kurca-parti városban az elmúlt hetekben szinte minden városrészben panaszkodnak a helyiek az ivóvízre. Internetes fórumokon is arról számolnak be a szentesiek: néha csatornaszagú, máskor mintha fertőtlenítőszert, újabb alkalommal pedig dohot éreznének rajta. Úgy tudjuk, hogy többen jelezték a gondot a szolgáltatónak. A szakemberek kimentek a helyszínre, a mért értékeket határértéken belülinek találták.

A szentesi ivóvízminőség- javító program öt éve kezdődött, 1,8 milliárd forint pályázati pénzt költöttek rá. Ahogy szerte az országban, a Kurca-parti városban is van panasz a lezajlott beruházásra. A jelenlegi gondot az okozza, hogy a berekháti vízműtelepen, a fertőtlenítővonalon elromlott a klór- dioxid-adagoló, közölte érdeklődésünkre az Alföldvíz Zrt. PR-irodavezetője, Diós Zsolt.

– Az ivóvízminőség-javító program megvalósítására a szentesi önkormányzat egy kivitelezővel szerződött, a garanciális javítás az ő feladatuk. Az Alföldvíz az üzemeltetői feladatokat látja el. A korábbi fertőtlenítési folyamattól eltérő módszert kell alkalmazni, a klór-dioxid-adagoló meghibásodása miatt kénytelenek klórgázzal fertőtleníteni a kollégák. Ennek következtében elképzelhető, hogy az ivóvíz élvezeti értékében, ízhatásában eltérést tapasztalhattak a szentesi fogyasztók. Amennyiben társaságunkhoz panasz érkezik, a kollégák kimennek a címre, minden esetben jegyzőkönyvet vesznek fel, és klórértéket mérnek – részletezte. Kiemelte: mindkét fertőtlenítési mód teljes mértékben megfelel az előírásoknak, ugyanúgy, ahogy az ivóvíz paramétere

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának csapódott egy autó Szentesnél

Fának csapódott egy autó Szentesnél
Egy személy sérült meg, amikor járművével fának csapódott a Csongrád megyei Szentes mellett. Tovább olvasom