Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Elveszett és megkerült a vak fiatalember

Szombaton késő este eltévedt Szegváron egy vak fiatalember, aki telefonon hívta a rendőrséget. Végül a helyi polgárőrök vezették vissza a már ismerős útra őt, és vakvezető kutyáját.
Magyar Dénes a rendőröket hívta segítségül. Fotó: Tésik Attila
Magyar Dénes szombaton este nyolc körül a barátjától indult hazafelé, amikor arra lett figyelmes, hogy Zorán nevű kutyájával valami ismeretlen helyen járhatnak, s amikor sáros, vizes területre ért, akkor már biztos volt benne, hogy eltévedt. Dénes talpraesett fiú, telefonon hívta fel a rendőrséget, hogy segítséget kérjen. A Szegvárra érkező szirénázó rendőrautó hangjára érzékenyen reagált Zorán nevű kutyája, hiszen valamikor rendőrkutya volt. Gazdáját erősen húzta a jelző rendőrkocsi felé. Dénes a kutyával ekkor a szélmalom környékén tartózkodott.

A rendőrség a helyi polgárőrséggel vette fel a kapcsolatot, hogy a fiatalember biztonsággal hazajuthasson, így este kilenc körül Bihari Ferenc és Szabó Attila a falu központja felé vezette őket, ahonnan már maguk is hazataláltak a Sárállás utcába. Dénes azt mondja, ilyen még soha nem fordult elő, s örül annak, hogy szerencsésen hazaérkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csete orfűi sikere

A Szentesről elszármazott építész, Csete György munkáját, az orfűi Forrásházát műemlékké nyilvánítja… Tovább olvasom