Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Érdekli az iskola az evangélikusokat

Szentes - Hivatalos helyen nem erősítették meg, de a szentesi szóbeszéd szerint újabb egyházi iskola lesz a városban. A Klauzálban a tanárok és a szülők nagyon szeretnék a változást.
Egyházi fenntartásba kerül a szentesi Klauzál általános iskola, az evangélikus egyház érdeklődik az intézmény iránt – ez a hír röppent fel nemrég egy helyi internetes portálon. Az információ nem alaptalan.

Pár éve a mostanihoz hasonló hír már elterjedt Szentesen. Akkor arról volt szó, hogy be kell zárni két iskolát, a Damjanichot és a Petőfit, utóbbit átvették volna az evangélikusok. Végül nem jött létre egyezség a fenntartó önkormányzattal, a Petőfit a Klauzálba integrálták. Szentesen hat általános iskola van – a Deák, a Kiss Bálint, a Klauzál, a Koszta, a Szent Erzsébet és a speciális igényű gyermekeket oktató Kozmutza tagiskola –, hosszú évek óta egy a katolikus, egy a református egyházhoz tartozik. A szóba jöhető három állami közül a legmodernebb a Klauzál, az épület harmincéves sincs, négy éve több mint 300 millióból újították fel.

Négy éve újították fel az épületet, amelyet a szóbeszéd szerint átvenne az evangélikus egyház. fotó: Králik Emese
Négy éve újították fel az épületet, amelyet a szóbeszéd szerint átvenne az evangélikus egyház. fotó: Králik Emese

Az iskolában azt hallottuk: folynak a tárgyalások, és remélik, minden szempontból szimpatikusak lesznek az egyház képviselőinek, tanárok és a szülők nagyon szeretnék a változást, a tankerület a hírek szerint nem örül az ötletnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtósa szerint hozzájuk az átadás-átvétel kapcsán hivatalos megkeresés – legalábbis egyelőre – nem érkezett. A másik fél úgy nyilatkozott: a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretnék, „szándéknyilatkozat nem született a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről e tárgyban".
Nyílt titok

Egy szentesi Facebook-oldalon azt írta az egyik kommentelő: nem érti, miért kezelik ezt titokként, hiszen a szülőket már tájékoztatták a dologról. Egy másik pedig azt: „ Mindennek megvan a maga ideje, a tájékoztatásnak is. Amennyiben az érintetteknek lesz mondanivalójuk, a megfelelő időben és helyen meg fogják tenni!"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy pohár vízért csöngettek be, megkötözték, kirabolták

Két év tíz hónap és tizenegy év közötti szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szentesi Járásbíróság azt a három férfit és két nőt, akik kiraboltak egy férfit az alföldi városban. Tovább olvasom