Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Éremért utaznak Luxemburgba a szakácsok - Szentesen készültek

Szentesen készült a következő világbajnokságra a Békés Megyei Culinary Team. A séfek a felkészülést egy látványos vacsorával zárták a Központi Konyhán.
A Willeroy & Boch Culinary World Cup szakács világbajnokságon öt kontinens ötvenkilenc nemzete vesz részt november 24 és 28 között, köztük a régiót és Magyarországot képviselve a Békés Megyei Culinary Team.

A csapat egyik oszlopos tagja Nyári János, a szentesi Központi Konyha vezetője is, így érte az a megtiszteltetés a várost, hogy itt készültek a szakácsok a világbajnokságra. A gasztrovébén a csapatoknak háromfogásos menüvel, nyolcszemélyes dísztállal és desszertpályával kell előrukkolniuk, míg az egyéni indulóknak egy ötfogásos menüt kell az asztalra varázsolniuk.
Éremért utaznak Luxemburgba a szakácsok. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA
Az ételcsodák elkészítése rengeteg időt vesz igénybe, ezért is volt fontos a gyakorlás, hogy éles helyzetben már rutinosabban menjenek a mozdulatok. - A skandináv országok versenyzői vagy a kanadaiak már a vébé előtt egy évvel csak ezzel foglalkoznak, nekünk munka mellett kell felkészülnünk. Így is megpróbálunk a legjobbak között lenni, de sok múlik a zsűri hangulatán is. Azért éremmel szeretnénk hazatérni. - mondta el Nyári János.

Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke kiemelte, nagyon büszke a csapatra és a mögöttük álló összefogásra. A Culinary Team 2008 óta ott van minden nagyobb megmérettetésen, és rendre érmekkel térnek haza. Az elnök hangsúlyozta, a szakácsok magyar alapanyagból alkotnak világszínvonalút.

A felkészülés végén a séfek egy parádés vacsorán mutatták be a közönségnek a varázslatos fogásokat, amivel a vébén is megmutatják magukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a kivágható fa - idén szénnel segítenek Nagymágocson a rászorulóknak

Kevés a kivágható fa - idén szénnel segítenek Nagymágocson a rászorulóknak
Idén fa helyett szenet kapnak az önkormányzattól a nagymágocsi rászorulók. Az érintettek kérték a változást, de az erdészet is jelezte, hogy kevés a kitermelhető fa. Tovább olvasom