Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Felkarolt szentesi kutyamenhely

Szentes - Az áprilisi állatvédő akció óta sok minden megváltozott a szentesi kutyamenhelyen. Az ebadó hatását már érzik, de több helyről kaptak segítséget; néhány állat Németországban talál új gazdát.
Sokat javult a helyzet április óta a szentesi Herosz kutyamenhelyen. Ahogy akkor megírtuk, a 120 férőhelyen 240 állat szorongott, de a hosszú ideig tartó belvizes időszak is nehezítette az ellátást. A körülményekre állatvédő szervezetek is felfigyeltek, és többtucatnyi kutyát hoztak el a Téglagyári úti befogadóhelyről, illetve a szentesi Berekben letelepedett német Arche-Canis Alapítvány is felajánlotta a segítségét. A menhely élére akkor főállású vezetőt neveztek ki Deák Ferenc személyében, a feladatok ellátására pedig két alkalmazottat vettek föl.

– A napokban 7 tonna prémium minőségű eledelt kaptunk ajándékba: a németek finanszírozzák a kutyáink élelmezését, az orvosi ellátást és az ivartalanítást – tájékoztatott a telepvezető. – Aggregátort, szivattyút kaptunk tőlük, és abban is segítenek, hogy ha kell, az interneten keresztül külföldi gazdát találjunk az állatainknak. Ebben az évben mintegy 60 jószág került így befogadó családhoz. A támogatásukkal 20 új kennelt építettünk, de folyamatosan állítunk fel újabbakat. Arra is vigyázunk, hogy az ivartalanításig nemek szerint elkülönítsük a négylábúakat.

Új kennelekben várják a kutyák leendő gazdáikat, mutatja Deák Ferenc. A szerző felvétele
Új kennelekben várják a kutyák leendő gazdáikat, mutatja Deák Ferenc.
A szerző felvétele

Deák Ferenctől megtudtuk, hogy a működésüket évi 150 ezer forinttal segíti az önkormányzat, az ebek ellátására, sétáltatásra pedig önkéntes jelentkezők is akadnak.

– A jövő évi ebadó hatását már érzékeljük, sok állatot tesznek az utcára – folytatta. – Szívesen segítünk a hozzánk fordulóknak, ellátjuk őket tanáccsal, hogy milyen körülmények közé melyik lakónkat vigyék haza. Arra is nyitottak vagyunk, ha visszajönnek a gazdák: igazoljuk utólag, hogy tőlünk vitték el a kedvencüket, mert így felmentést kapnak jövőre az adófizetés alól.

Olvasóink írták

 • 6. randika 2011. december 18. 17:23
  „én egyszer keveredtem el az internetes oldalukra,Snip semmi jóra ne számíts,tán 5 kutyakép volt fennt,azok is borzasztó képek voltak:( valami okos számítógépes,fotós,mondjuk a hőn imádott Vidovics úr,esetleg kimehetne kattingatni párat,ennyivel is segíthetné az állatmenhelyet....kellene egy jókis adatbázis,ami nincs...így nemis tudnak az emberek a kutyákról semmit.Mi annak idején a Mártélyi Bogáncs tanyáról fogadtunk örökbe,soha kise mentünk volna oda az isten háta mögé magunktól,de mivel volt adatbázisuk,végignéztük a kuytákat,kettő megtetszett,az egyiket addigra elvitték,maradt a másik.Odavan írva a képek mellé,hogy honnan van,mit tud,stb.ez a minimum,amit egy menhelytől elvár az ember,sokkal többen vennének magukhoz szentesen is,csak használni kellene az internet adta lehetőségeket.”
 • 5. niemand 2011. december 08. 13:24
  „KI, milyen az állatokkal, olyan a társaival is. Ezért ilyen a város az itt élőkkel?”
 • 4. Snip 2011. december 07. 16:22
  „Nagyon rendesek ezek a németek, hogy segítenek, ha már mi szentesiek nem vigyázunk ezekre a szerencsétlen , aranyos kis állatokra. Nagyon szépek a kennelek, de agyon fognak fagyni a -10-20 fokos hidegben. Annyira jó lenne, ha így a szeretet ünnepe (és a nagyon hideg tél ) közeledve, gondolnánk ezekre az ártatlan állatokra is. Legalább kutyánként 1-1 bála szalmát adományozhatna néhány jószívű cég vagy vállalkozó, vagy kisgazda, nagygazda, akárki... Persze, tudom, hogy mi sportváros vagyunk, ezért mindég minden vállalkozó a sportolókat támogatja, de ha egyszer eszébe jutna valakinek, talán követné más is a jópéldát. Annyira jó lenne, ha ez a karácsony a kutyákról is szólna! (Talán hagyományt teremtenénk)
  Egyébként melyik az az internetes oldal, ahol örökbe lehet fogadni a szentesi kutyákat? Sehol sem találkoztam még vele.”
 • 3. Millu 2011. december 07. 11:09
  „Az ott egy bulli?”
 • 2. windsor 2011. december 07. 10:43
  „Hát majd megvitatják a kutyák sorsát egy Karibi nyaralás mellett ;) Valami indok kellett a következő kis pihenésre...”
 • 1. papika56 2011. december 07. 09:49
  „Ha bevezetik az eb adót--mégtöbb kutyus lesz kidobva.
  Akkor amikor egy állat havi ellátási is gondot okoz--idős emberek,kisnyugdíjjasok --nem luxusként tartják---társként, családtagként él velük.
  Köszönjük 2/3. Éljen az AZORI-nyaralás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalanok a polgármesterek

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) konzultációra hívta a megye polgármestereit, hogy megvitassák a készülő önkormányzati törvényt. Tovább olvasom