Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Fürdőszobára gyűjt a beteg Evelinnek

Szentes - Árverést tervez a nagymágocsi Kiss Bence, aki a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szentesi kislányon, Gazsi Ildikó Evelinen akar segíteni. A tizenegy éves fiú nem pénzt kér a játékaiért, hanem téglát gyűjt, hogy a vele egyidős kislánynak is legyen fürdőszobája.
Az egészségesen született Gazsi Ildikó Evelint gyógyíthatatlan kór támadta meg kétéves kora körül. A most tizenegy esztendős szentesi kislányt az öccsével, az óvodás Ricsivel nehéz körülmények között nevelik a szülők. Megírtuk korábban: a beszélni nem tudó és még mindig pelenkázásra szoruló Evelint Vásárhelyre hordják egy speciális iskolába, ahol sokat tudnak javítani az állapotán. Azt mondta az édesanyja, Kovács Ildikó, hogy képes pohárból inni, most tanítják a szakemberek a kanál és a villa használatára. A gyermek fejlődése szempontjából az lenne a jó, ha naponta vihetnék őt az oktatási-nevelési intézménybe, ám anyagiak hiányában ezt nem tudja vállalni a család.

Kiss Bence addig nem nyugszik, amíg Gazsi Ildikó Evelinnek nem lesz fürdőszobája.
Fotó: Vidovics Ferenc

A Farkas Antal utca 48. szám alatti szoba-konyhás házban tisztaság fogadja a látogatót. Ezt tapasztalhatta még decemberben a szegedi Borbola Imre is, aki a lapunkban megjelent cikk hatására fürdőkádat és mosdókagylót adományozott a nehéz sorsú családnak. Gondot jelent ugyanis számukra, hogy nincsen fürdőszobájuk, így az ötven kilogrammos kislányt már nehéz a műanyag kádba emelgetni. A nagymágocsi Kiss Bence korábban – mint azt megírtuk – játékokat ajándékozott Evelinnek. A tizenegy éves fiúnak a szíve rakoncátlankodik ugyan, ám amúgy meg jószívű. – Le a kalappal előtted! – ezt mondta neki a szeged–csanádi egyházmegye pénzadományát a családnak átnyújtó Serfőző Levente atya, aki Evelinéknél találkozott Bencével. Azóta a két beteg gyerek megkedvelte egymást.

Nem fájna a szíve

Kiss Bencének megint mennie kell Szegedre, a kardiológiai klinikára. Február végén ismét megvizsgálják, nem kizárt, hogy korrekciós műtéten esik majd át. Az mindenesetre jót tenne a szívének, ha az árverése sikerrel zárulna.

A negyedik osztályos kisfiú most azt vette a fejébe, hogy addig nem nyugszik, amíg Evelinéknek nem lesz fürdőszobájuk. Kovács Ildikó érdeklődésünkre elmondta: még most is ott áll a konyhában a gyönyörű fürdőkád. Azt tervezik, hogy a nyitott folyosót tavasszal beépítik, és ott alakítják ki a fürdőszobát. A családban vannak kőművesek, akik el tudnák végezni a szakipari munkát. Ám ehhez építőanyag kell.

Kiss Bence gondolt egy nagyot: árverésre bocsátja a kindertojásokban talált figuráit, amiből mintegy kétszáz van neki. Az osztálytársai megígérték, ha sikerül a tervét megvalósítani, akkor ők is odaadják neki a kinderes játékaikat. Esetleg mások is követhetnék a példát. Az édesanya, Kiss Ferencné elárulta: az árveréskor Bence nem pénzt kér a játékokért cserébe, hanem egy téglát. Az összegyűlt téglákból pedig megépülhetne a fürdőszoba a beteg kislánynak.

Olvasóink írták

 • 16. mani mani 2008. február 29. 14:48
  „Tisztelt Olvasók!
  Bizonyára akad Önök között épitési vállalkozó aki esetleg némi összefogással tudna segiteni a fürdőszoba létre hozásában.Ismertebb a munkafolyamatok elvégzésében,igy könnyebben és gyorsabban le tudná vezényelni a munkát.A költségvetés elkészitésében is nagyobb jártassága van.Ehhez ugyanis hozzáértő kezekre lesz szükség,igy talán hamarább tudná használni a kislány,ami mindenkit örömmel töltene el.Bencének és Evelinnek is jó egészséget kívánok!”
 • 15. Segítő 2008. február 25. 10:27
  „Tisztelt Olvasók!

  A Vatera oldalán létre lett hozva egy felület,ahol lehetőség van a Vatera tagok számára 500Ft-tal jótékonykodni,segíteni Bencét és Evelint.

  http://www.vatera.hu/tegla_segitsunk_egyutt_bencenek_es_evelinnek_56137820.html”
 • 14. BENCEanyukája 2008. február 22. 18:03
  „Kiss Bence édes anyja vagyok nagyon jó barátságban vagyunk Evelinékkel nagyon köszönjük hogy Bencének is segíteni szeretne elérhetőségünk 06 30 5800 943”
 • 13. Segítő 2008. február 22. 13:24
  „Köszönöm.”
 • 12. Zilcsák Zoltán 2008. február 22. 13:12
  „Enézést kérek öntől.Én Zilcsák Zoltán vagyok Evelin nevelő apja . Így én is érintett vagyok a dolgban. Kss Bencével nagyon jó barátok lettünk.Az eléhetőségünk az ugyan az amit már leírtam, a párom azt kérte ,hogy adjam meg a telefon számunkat.E z a következő :06703253080 ez a szám az anyukáé. 06703640585 ez pedig az én számom.Mindkettő egész nap hívható.”
 • 11. Segítő 2008. február 22. 12:14
  „Tisztelt Zilcsák úr!

  Ha nem haragszik érte, akkor kérem szíves tájékoztatását,hogy milyen családi viszonyban van Kiss Bencével vagy Gazsi Ildikó Evelinnel.
  Adomyányozás esetében vagy a személyes átadás híve vagyok, vagy ellenőrzött banszámlaszám hivatkozásnak.

  De a segíteni szeretnénk mindkét gyermeknek.”
 • 10. Zilcsák Zoltán 2008. február 22. 12:00
  „Annak szeretnék válaszolni aki a 3. hozzászólást küldte.Sajnos még nem tudjuk,hogy mennyi az az összeg amibe ezek a dolgok kerülnek,de folyamatban vanak ilyen téren a kalkulálásuk.Önnek is szeretnénk megadni az elérhetőségünket amely a következő: zilcsak.zoli@gmail.com Nagyon köszönjük,hogy ön is segíteni szertne Evelinnek. Nagy tisztelettel Evelin szülei.”
 • 9. Zilcsák Zoltán 2008. február 22. 11:38
  „Kedves Joe Bradford! Evelin szülei vagyunk,nagyon szeretnénk önnel megosztani a mi elérhetőségünket amely a következő: zilcsak.zoli@gmail.com Azt is szeretnénk meg köszönni,hogy ilyen nagy távolságból is szeretne segítséget nyujtani Evelinnek.Nyitotunk egy számlát Evelinnek amire a kapott pénzbeni segitségeket mi már rátettük.Erre a számlára lehet utalni aki úgy gondolja.A számla sám a következő: 10402836-83575456-57491007 Ez a számla a kereskedelmi és hitelbannál van vezetve. Nagyon köszönjük. Tisztelettel Evelin szülei.”
 • 8. zilcsák zoltán 2008. február 21. 18:10
  „Olvastuk KCS hozzászólását. Amiben leírja ,hogy 1-2 napon belől lessz megoldás. Mi Evelin szülei vagyunk. Szeretnénk megismerni, és a lehetőségekről tájékozódni. Kérjük keressen bennünket.”
 • 7. bence 2008. február 21. 14:56
  „Szeretném megkérni önöket hogy aki segíteni szeretne Evelinnek az jelezze mail címemen kinder figura igényét előre is köszönöm a segítségüket Kiss Bence bence004@citromail.hu”
 • 6. zilcsak zoltan 2008. február 21. 12:41
  „Nagyon örülünk,hogy ilyen sokan akarnak segíteni. Elérhetőségünk a következő. zicsak.zoli@gmail.com”
 • 5. Segítő 2008. február 20. 18:37
  „Kedves JoeVal

  Civil szervezetként 1-2 napon belül létrehozunk egy lehetőséget, hogy miként tud bárki segíteni.
  Kis türelmet kérnék és ide le fogom írni amin dolgozunk.
  Üdv.
  KCS”
 • 4. Joe Bradford 2008. február 20. 17:06
  „Kanadában olvasom a szegény kislány helyzetét. Nagyon szeretnék segiteni rajta, de nemtudom hogy?

  Talán a szerkeztőség tuna valamit javasolni?

  Üdvözlettel
  JoeVal”
 • 3. Segítő 2008. február 20. 16:02
  „Mennyi pénzre lenne szükség a megvalósításhoz? Történt valami kalkuláció?”
 • 2. Bence Anyukája 2008. február 20. 10:18
  „Köszönjük wizard a felajánlástmajd meg adjuk a címet az ötletjó hogy a tégla árát is adhatják de ez nem a pénzről szól Bence azt szeretné hogy Evelinnek legyen fürdő szobája aki pénzben fizet a figurákért azt is elfogadja”
 • 1. wizard 2008. február 20. 08:26
  „én is tudnék vagy 150-200 figurát hozni, kérem írjanak, mikor és hova kellene..........
  (bár szerintem, nyugodtan lehetne kérni a tégla árát a figurákért, elég körülményes 1-2 téglával mászkálni, meg leginkább nincs is az embereknél...)

  draziw@freemail.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatörténeti kiállításra gyűjtenek Szegváron

Szegvár - A szegvári falumúzeumban már fellelhető néhány olyan tárgy, amelyet az őszi iskolatörténeti kiállításra gyűjtöttek. Tovább olvasom