Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Harckocsilövedéket talált boronálás közben

Szentes - Harckocsilövedéket talált egy férfi a szentesi határban, boronálás közben. A világháborús eszköz még a szántáskor kerülhetett felszínre. A rendőrök körbekerítették, de úgy ítélték meg, hogy nem kell őrizni. Amint ráérnek a tűzszerészek, – várhatóan még a hét első felében – eljönnek hatástalanítani.
Hétvégi munkája során Gubisi László egy rozsdás vasszerkezetet vett észre a szentesi határban, a szarvasi út mellett, közel az eperjesi elágazáshoz. Arra gondolt, hogy az első vagy a második világháború idején kerülhetett oda valamilyen harci kellék, amelyet nemrég fordított ki az eke a parcellából. Nem lehetett túl mélyen, de a mezőgazdasági gép mégis csak félig hozta a felszínre.

Csak félig fordult ki a földből a második világháborús lövedék az eperjesi elágazás közelében.
Fotó: Vidovics Ferenc

Lapunk érdeklődésére azt mondta Gubisi: nem ijedt meg, hiszen ha eddig nem robbant fel a szerkezet, most sem fog, amennyiben nem nyúlnak hozzá avatatlan kezek. Ezért értesítette a rendőröket, akik körbekerítették az úttól 4-5 méterre előkerült tárgyat. Kitettek továbbá egy feliratot is, amely a robbanásveszélyre figyelmeztet.

Még tegnap is láthatták a buszmegállóhoz közeli földterületen a rendőrségi szalagkorlátot. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs érdeklődésünkre arról tájékoztatott: állampolgári bejelentésre mentek ki szentesi kollégáik, akik a 45-ös főút mellett, az eperjesi elágazás közelében megállapították: az ötven centiméter hosszúságú tárgy feltehetőleg egy második világháborús harckocsilövedék. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy az eszköz őrzéséről nem kell gondoskodni. Haladéktalanul értesítették viszont a Magyar Honvédség tűzszerész zászlóalját. A budapesti ügyelettől azt a tájékoztatást kapták: terveik szerint a hét elején elszállítják a lövedéket.

Olvasóink írták

  • 1. Kövér-Kis Sándor 2008. február 20. 18:47
    „Szerintem nem akkor kellene elszállítani,amikor ráérnek,hanem azt a lövedéket azonnal el kellett volna vinni,még mielőtt baj nem történik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a csatornázási program Szegváron

Szegvár - Szegvár önkormányzata önállóan pályázik a csatornázására, a beruházás költségvetésébe már beleszámították az önerőt. Tovább olvasom