Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Javítják a Kurca egyik hídját

Javítják a Kurca egyik hídját
Szentes-Két napra teljesen lezárják a szentesi Kiss Zsigmond utcai Kurca-hidat, mert javítják. Erről a városellátó adott ki közleményt.
Az átkelőre valóban ráfér az igazítás: itt-ott leszakadt a padka, az aszfalt vályús, kátyús. A legnagyobb gondja azért ennél nagyobb: olyan keskeny, hogy egyszerre csak egy autó fér el rajta.

Szentesen évek óta napirenden van egy új híd építése. Még az előző ciklusban vetődött fel egy olyan ötlet, hogy ha majd hozzányúlnak, meg kellene emelni, hogy csónakok, kishajók is elférjenek alatta. A kialakításhoz mindenesetre csak úgy fognának hozzá, hogy akkor már az egész utcát rendbe hoznák, és bicikliutat építenének.

Az önkormányzat legalábbis így tervezte. Erre azonban 2 milliárd forint kellene, és csak pályázaton van esély ennyi pénzt szerezni. Egyelőre ilyet nem írtak ki, így a tervek a fiókban várakoznak. A hidat a tervek szerint március 19-én és 20-án zárják le a forgalom elől, ha rossz idő lesz, két héttel később. Kerülni majd a Szalai utcai híd felé lehet.

Kép: Keskeny. A szentesiek nem toldozgatásra, inkább új, szélesebb hídra vágynak. Fotó: Králik Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztemetőt nyitnak Szentesen

Köztemetőt nyitnak Szentesen
Aki nem tudja megfizetni a temetés borsos költségeit, jövőre szociális parcellában helyezheti végső nyugalomra szerettét Szentesen. Tovább olvasom