Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Kell a drága ajándék?

Szentes - A honvédelmi tárca a város kezelésébe adná a tiszti klubot, de az átvétel nagy anyagi terhet róna a megajándékozottra. Egyelőre az alkalmazottak is bizonytalanok a jövőt illetően.
Jó ideig még biztosan nem születik döntés Szentesen az Ady Endre utcai tiszti klub további sorsáról. Azért került az érdeklődés középpontjába, mert kormányzati hírekből már az elmúlt években is lehetett tudni: az országosan 16 klubot működtető HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Non-profit Kft.-től 2012. január 1-jétől elveszik az üzemeltetési feladatokat. Simicskó István honvédelmi államtitkár még szeptemberben úgy nyilatkozott, a minisztérium megvizsgálta az üdülők és a tiszti klubok működését, és a költségek csökkentésének egyik módját az intézmények átszervezésében látják.

Az ügy kapcsán levélben kerestük meg a minisztériumot. A sajtóosztály válaszában arról tájékoztat, hogy a szentesi helyőrségi klub térítésmentes átadásával kapcsolatban a tárca megkereste a szentesi önkormányzatot és kérte, hogy az ingatlan átvételéről tegyen szándéknyilatkozatot. A város vezetése nem utasította vissza az ajánlatot, így megkezdődhetnek az egyeztető tárgyalások.

Az épületre sokat kell költeni. A szerző felvétele
Az épületre sokat kell költeni.
A szerző felvétele

A szentesi önkormányzatnak alaposan fontolóra kell vennie az ajánlatot: az épület egyrészt szerves része lehet a nagyszabású városrehabilitációs terveknek, másrészt azonban 100 milliósra becsülik a klub felújítására fordítandó összeget. A testület kompetenciája lesz a döntés, írásos anyagot viszont még nem kaptak, közölte Móra József, a pénzügyi és tulajdonosi bizottság tagja.

– Az ingatlan állami tulajdonban maradna, a város csak a kezeléséről gondoskodna. Az épület romos, a város költségvetése nem enged meg jelentős kiadásokat, át kell gondolni az ajánlatot – magyarázta Móra.

Az ingatlanban jelenleg ebédlő és klubhelyiségek működnek. Úgy tudjuk: oktatási célra esetleg a református általános iskolát is érdekelné néhány helyiség. A klubot 2006 óta irányító Berki Gáborné sem az épület sorsáról, sem az alkalmazottak későbbi foglalkoztatásáról nem tudott információval szolgálni, mint mondta, őt nem hatalmazták fel nyilatkozat adására. A sajtóosztály válaszlevele alapján azonban bizonyos, hogy „az átadásig az ingatlan üzemeltetése és az ott helyet kapott társadalmi szervezetek további működése a tárca részéről biztosított".

Olvasóink írták

  • 1. studyfy 2012. január 08. 20:07
    „"Az ingatlan állami tulajdonban maradna, a város csak a kezeléséről gondoskodna." Akkor a felújítás költségét csak úgy ingyen, oda adjuk az államnak? Ez olyan, mintha a szomszédom a saját házát az én pénzemből újítaná fel. Bezzeg a vásárhelyi Emlékpontot megvette az állam, másfél milliárdért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Róbert, Szentes újságírója emlékére

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte volna február 6-án. A minap kilépett az élők sorából. Tovább olvasom