Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Lómosóval vészelték át az állatok a kánikulát

Fábiánsebestyén - Számos újdonság és kiváló, színvonalas verseny jellemezte az elmúlt négy napot Fábiánsebestyénben a Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. Az év első versenye volt, ezért minden kategórián érezhető volt az év eleji teljesítmény, ez azonban nem gond, foglalta össze a tapasztalatait Mátyus Zsuzsa a Magyar Lovas Szövetség kapitánya.
- A nagyobb megmérettetések nyáron kezdődnek. A felkészülés elején vagyunk, így a fábiáni verseny kiválóan alkalmas arra, hogy felmérjük a hiányosságokat. Ezeket a megfelelő edzéstervvel addigra korrigálhatjuk. Összességében nagyon jó képet láthattunk – részletezte.

A junior kategória nemrégiben került be a nemzetközi szövetség kategóriái közé, a fábiánsebestyéni közönség most láthatta először a 12-14 éves versenyzőket, mondta a szövetségi kapitány. Négy fiatal hajtó mutatkozott be, ők alkotják majd nyáron az ifjúsági Európa-bajnokságon induló csapatot.

Fábiánsebestyéni lovas napok: a keddi versenyek képekben - GALÉRIA

A versenyzőknek és a nézőknek is mindig valami újdonsággal szolgálnak a szervezők. Az infrastruktúra-fejlesztés, a két új akadály is ilyen célok miatt jöttek létre, fogalmazott Tóth Ferenc versenyigazgató. – Bár a felkészült állatoknak nem jelent gondot, a hirtelen jött meleg szokatlan a lovak számára. A kényelmük érdekében épített lómosó segít átvészelni a kánikulát, de az idén elkészült nyitott lovarda is jó szolgálatot tesz – tudtuk meg. A folyamatos fejlesztések miatt, mely során egyebek mellett lószállást, bemelegítő pályát és parkolót alakítottak ki, a korábbi 7 és fél hektáros terület mára 20 hektárra nőtt.

Tóth Ferenc elmondta: az éjszakai show- és lovasműsorok érdekében kialakított világítórendszer várhatóan az augusztusi Duna-Alpesi Kupán debütál majd. Akkor kettes fogatokat várnak Fábiánsebestyénbe – jóval több külföld versenyzővel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig akarnak szakmát tanulni

440 diákot vettek fel a szeptemberben induló 9. évfolyamokra a szentesi középiskolák. Tovább olvasom