Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Megnyílt az Alföldi Fotószalon

Harminchat fotós hatvan képét mutatja be az Alföldi Fotószalon tegnap megnyílt kiállítása Szentesen. Az első helyezés egy budapesti alkotóé, lapunk munkatársa, Gyenes Kálmán különdíjat kapott.
Jól szerepeltek Csongrád megye alkotói az Alföldi Fotószalon elnevezésű pályázaton, amelynek díjátadással egybekötött tárlatnyitóját tegnap délután tartották a szentesi művelődési és ifjúsági házban. A fotósok rangos seregszemléjét tizenegyedik alkalommal rendezte meg a művelődési központ és annak Nagy István vezette szakköre. A felhívásra 82 szerző 375 művet küldött, ezek közül 36 alkotó 60 képét ajánlotta bemutatni a zsűri, amelynek Szőke János szegedi és Szaszkó Antal kunszentmártoni fotóművész, valamint lapunk munkatársa, Horváth Dezső újságíró volt a tagja.

Szirbik Imre polgármester méltatta a kiállítást, amelyen fekete-fehér és színes fotók, továbbá digitális technikával átdolgozott művek is láthatók. A témaválasztás ugyancsak változatos, az aktoktól a tájat megörökítő felvételekig terjed a skála. A zsűri döntése alapján első helyen végzett a budapesti Szita László Borzongás című fotója. A szentesi fotókör tagja, a kiskunfélegyházi Tóthné Timafalvi Gizella Akt 1. című alkotásával második lett, míg a hódmezővásárhelyi Varga András Köd című fotója harmadik helyezést ért el. A Mafosz-plakettet a debreceni Papp Attila érdemelte ki. Különdíjat kapott: a szentesi fotókör Kiskunfélegyházán élő tagja, Albert Béla, a kecskeméti Bosnyák János, lapunk munkatársa, Gyenes Kálmán, a szentesi fotókörhöz tartozó mindszenti Marton Ferenc és Törköly József szegedi alkotó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítenek Szentesen

A szentesi térségben 91 munkanélküli foglalkoztatására nyílik lehetőség, ha a szaktárcák jóváhagyják… Tovább olvasom