Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Megoldás előtt a szentesi medenceügy

Szentes - Ha ideiglenes megoldást akarnak Szentesen az uszoda 33-as medencéjének problémájára, akkor egy hónapra, ha távlatokban gondolkoznak, fél évre kell lezárni a medencét. Az első változat 20, a második 150–200 millióba kerülhet.
A szentesi képviselő-testület pénteki ülésén dől el, milyen megoldást választ az önkormányzat az uszoda 33 méteres medencéjének műszaki fejlesztésére. Az ÁNTSZ októberben egészségveszélyeztetés miatt rendelte el a medence lezárását – több pólós rosszul lett és kórházba került a korszerűtlen vízforgató miatt. Később ezt úgy módosították, hogy a medence töltő-ürítő üzemmódban a hét négy napján működhet. A Szentesi Vízilabda Klub kérésére azt is vállalta a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft., hogy a hétvégi mérkőzésekhez igazítja a nyitva tartást, így január végéig – néhány hét kivételével – már keddenként és szerdánként is tarthatnak benne edzést a pólósok.

Információink szerint három változat szerepel abban az anyagban, amit a héten a szakbizottságok is megtárgyalnak az önkormányzatnál. Az első és legolcsóbb alternatíva, hogy a meglévő vízforgató rendszert bővítik, és a hidraulikát is javítják a medencénél. Ez közel 20 millió forintot emésztene föl, és a munkálatok miatt 1 hónapra le kellene zárni a medencét. A másik két verzió végső megoldást kínál a problémára: 150 vagy 200 milliós fejlesztéssel teljesen megújulna a medence gépészete, és a vízfeszítés is eltérne a mostanitól. Hogy e kettő közül melyik a megfelelőbb, arról a későbbi medencevizsgálatok függvényében lehet dönteni. Ha erre szavaz a városházi többség, 6 hónapra le kell majd zárni a medencét.

A pénteki ülésen szó lesz az 50 méteres medence fejlesztéséről is. Korábban a sportbizottság kérte, az uszodában pedig aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne meghosszabbítani a medence üzemelési idejét, ami most május mellett a nyári hónapokra korlátozódik. Az előterjesztés szerint mindenekelőtt uszodatechnikai tervet kell készíttetni, ami 3 millió forintba kerül, és csak ennek tükrében lehet kikalkulálni, hogy egy hőcserélő beépítése, illetve a további szükséges fejlesztések milyen terhet rónak az üzemeltetőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lobodát nem emberöléssel vádolják

Több hírportál is átvette azt az interneten megjelenő téves információt, miszerint Loboda Fábián szentesi szülészt szándékos emberöléssel vádolják. Tovább olvasom