Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Most már tényleg szűk a szentesi bölcsőde

Szentes - Bővíteni kell a szentesi bölcsődét, mivel egyre több gyereket iratnak – iratnának – be szüleik. Már 86-an járnak a 70 férőhelyes intézménybe, és sokan vannak várólistán. A város pályázni fog, a bölcsőde arra számít, hogy 100-ra nőhet a férőhelyek száma.
A városban évente megközelítőleg kétszázötven gyermek születik, és ez a szám hosszú ideje nem változik. Nem arról van szó tehát, hogy megnőtt volna a gyermekvállalási kedv Szentesen. A bölcsődei szűkösség inkább annak a törvénynek köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy a korábbinál kedvezőbb feltételekkel vállaljanak munkát az anyák, így sokan adják bölcsődébe a gyermekeiket. A 2006-ban született rendelkezés szerint a gyermek egyéves kora után már nyolc órában dolgozhatnak az édesanyák.

A 70 férőhelyes épületben most éppen 86 gyermeket gondoznak, ebben a hónapban érkezik még hat, de nagyon sokan vannak a várólistán – tájékoztatott Csendes-Merza Ágnes. Az igazgatónő azt mondta, igyekeznek mindenkinek helyet biztosítani, átirányítással, várakoztatással megoldani a helyzetet. Egyelőre sikerül áthidalni a problémát, de egyértelműen látszik, hogy az épületet bővíteni kell. A zsúfoltság miatt nem vállalnak a bölcsődében felügyeletet, csak nagyon indokolt esetben, legfeljebb egy-két napra.

Sok jó emberke kis helyen is elfér – de vajon meddig? Fotó: Tésik Attila
Sok jó emberke kis helyen is elfér – de vajon meddig?
Fotó: Tésik Attila

A beíratott gyerekek gondozásáért természetesen nem kell fizetni, az étkezésért viszont igen. A térítési díj fejenként naponta háromszázhúsz forint. Az intézmény vezetője arra törekszik, hogy négy alkalommal minél tápanyagdúsabb ennivalót kapjanak a gyerekek. Ebből az összegből nem mindig lehet jól kijönni, ezért az önkormányzat vélhetően a következő évben emeli a díjat.

Új csoportszobák kellenek

Az önkormányzat több tízmillió forintnyi támogatásra pályázik azért, hogy bővíthessék a bölcsődét – tudtuk meg Szűcs Lajostól. Az oktatási ügyekért felelős alpolgármester elmondta, az épület melletti telken építkeznének. A bölcsiben arra számítanak, hogy legalább száz férőhelyes lesz az intézmény. Szükséges a konyha átalakítása is, de lesz sószoba, foglalkoztatóhelyiség és külön csoportszoba a sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

Olvasóink írták

  • 2. pk 2008. október 14. 07:24
    „anyusival egyetértek! Most milyen jók lennének a régi épületek!”
  • 1. anyusi 2008. október 14. 07:15
    „Ez már egy régi probléma,kár hogy anno a másik bölcsit bezárták eladták.Most milyen jó lenne..vagy a bezárt ovikból is lehetett volna bölcsi,és nem üzlet halom..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemezközelben a szentesi zenekarok

Szentes - Két szentesi együttes két lemezre való saját dallal próbál szerencsét a világban. A… Tovább olvasom