Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Négy ajánlat érkezett a szentesi légimentő-bázisra

Szentes - Négy ajánlat érkezett az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. közös tenderére a szentesi helikopterbázis felépítésére. A közbeszerzési eljárás keretében ezen a héten döntenek arról, hogy melyik cég építi fel az idén hazánk hetedik légi mentési központját.
A dél-alföldi régió légimentő-bázisának kivitelezési munkáira július 28-áig tehettek ajánlatot a cégek. Ez a határidő szerepelt a Közbeszerzési Értesítőben megjelent pályázati felhívásban a szentesi helikopterállomás kialakítására. Mint arról többször beszámoltunk lapunkban: az új létesítmény leendő működtetőjének, a Légimentő Kht.-nak 2007 májusa óta van építési engedélye a szentesi önkormányzat által felajánlott területre, amely a vásárhelyi út menti repülőtér mellett van. A tendert az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a kht. írta ki, miután összegyűlt a beruházáshoz szükséges forrás. A Csongrád Megyei Közgyűlés felhívására ugyanis sorra érkeztek a régióból a felajánlások, ennek eredményeként 40 millió forint állt rendelkezésre a számítások szerint 90 millió forintba kerülő építkezésre. Megírtuk azt is, hogy a szaktárca ezt követően 60 milliót utalt át az OMSZ-nek a mentőhelikopter-központ kialakítására.

Lapunk megkereste a Légimentő Kht.-t a kérdéssel, miszerint hány ajánlat érkezett a közbeszerzési felhívásra. Túri Péter, a társaság ügyvezető igazgatójának személyi asszisztense arról tájékoztatott, hogy a megadott határidőre négy cég jelentkezett a szentesi állomás felépítésére. Kiss Eszter azt is közölte: még folynak az egyeztetések, és a közbeszerzési pályázat nyertesével augusztus 11-én, hétfőn kötik meg az illetékesek a szerződést a kivitelezésre. Ebből következően még ezen a héten kihirdetik az eredményt, hogy a négy közül melyik ajánlattevőt bízzák meg a korszerű légibázis kialakítására.

Az egyik kereskedelmi tévécsatornán azt közölték a minap: a szentesi mentőhelikopter-központ csak jövőre készül el. Ezen felvetésünkre Kiss Eszter úgy reagált, hogy ők az idén szeretnék, ha megvalósulna. A múlt heti tragikus kimenetelű helikopter-baleset kapcsán megkérdeztük, lesz-e gépük a Kurca-parti településen épülő, az ország 7. légibázisára, azt mondta az asszisztens, hogy megvan a helikopter. A szentesi állomás egyébként a dél-alföldi régió több mint egymillió lakójának ellátását szolgálja előreláthatólag decembertől.

Olvasóink írták

 • 3. zsótika5.1 2008. augusztus 11. 00:13
  „Hát te meg mit ettél, hogy ilyen okos letté´ , zsótika 5 ? Valakire irígy vagy?”
 • 2. zsolti 5 2008. augusztus 09. 09:41
  „Ne idegeskedjetek,ez a "mentőbázis"még sok munkát fog adni a szentesi zsurnallisztáknak,ugyanis NEM lesz szentesen helikopterbázis....!..csak pusztulat,néhány ujgazdag szállitási-és egyébb.. vállalkozó hobbyreptere!”
 • 1. Eü. Dolgozó 2008. augusztus 06. 14:20
  „Üdv!

  Hogyha már ennyire nekiláttak a reformoknak, szét kellene nézni a földi egységeknél is!
  Kérdés:

  MIÉRT VAN AZ, HOGY A MENTŐK %-OS TÖBBSÉGÉBEN NINCS SEMMIFÉLE DEFIBRILLÁTOR?
  MIÉRT VAN AZ, HOGY A KÖZÉPÜLETEKBEN KITESZNEK FALAKRA, RENDŐRAUTÓKBAN HELYEZNEK EL FÉLAUTOMATA DEFIBRILLÁTORT, MELYEK SOHA AZ ÉLETBEN NEM LESZNEK HASZNÁLVA? TUDNIILLIK MINDENKI A MENTŐRE FOG VÁRNI. NEKIK MEG NINCS....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pekingbe ért Cseuz László

Szentes - Sikeresen célba ért a szentesi Cseuz László, aki május 1-jén indult kerékpárral a pekingi… Tovább olvasom