Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Nem lesz idén légibázis Szentesen

Szentes - Most már biztos, hogy idén nem szállhat fel mentőhelikopter Szentesről. Az ígéretek ellenére ugyanis még mindig nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot a légimentő-bázisra.
A Légimentő Kht. működteti majd Szentesen a dél-alföldi régió helikopterbázisát, amelyre éppen négy éve várnak a Csongráddal szomszédos megyékben élők is. Lapunkban többször megírtuk: 2004 után beindult a lobbizás a települések között, hol épüljön fel a régió mentőhelikopter-centruma. Szeged, Kiskunfélegyháza és Szentes harcolt ennek elnyeréséért. Utóbbi illetékese még 2007 januárjában írhatta alá a szándéknyilatkozatot az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) képviselőjével, miszerint a Kurca-parti településen kezdődik a 90 milliós beruházás.

Azóta egy kapavágást sem végeztek Szentesen, a vásárhelyi út menti repülőtér melletti területen. Ezért úgy döntöttünk: mostantól minden hónapban beszámolunk arról, hol tart a légibázis ügye. Legutóbb arról cikkeztünk: Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt nyilatkozta május közepén, hogy az Egészségügyi Minisztérium, a mentőszolgálat és a légi mentők közötti egyeztetés után néhány napon belül kiderül, melyik szervezet írja ki a közbeszerzési pályázatot a szentesi helikopterbázis kialakítására.

Egyetlen kapavágás sem történt még a területen. Fotó: Tésik Attila
Egyetlen kapavágás sem történt még a területen.
Fotó: Tésik Attila

Mindez csütörtökig nem történt meg. A pénz pedig megvan rá, hiszen a leköszönt egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes még áprilisban bejelentette: a tárca 60 millió forinttal járul hozzá a mentőhelikopter-központ felépítéséhez Szentesen, az összeget az OMSZ kapta meg. A létesítményt majd üzemeltető Légimentő Kht. felhívására pedig 40 milliónyi felajánlás érkezett erre a célra. Túri Péter, a kht. vezetője elmondta: azért tapasztalt némi elmozdulást – egyeztetnek az illetékesekkel arról, ki írja ki a közbeszerzést a beruházásra, amelyre a Légimentő Kht.-nak 2007. május 24-e óta van érvényes építési engedélye. Az ügyvezető egyébként 3 hete az összes dokumentációt átadta az Országos Mentőszolgálatnak a minisztérium kérésére. Neki már elfogyott a mozgástere.

Közös tender készül

Az Egészségügyi Minisztériumba eljuttatott e-mailünkben azt kérdeztük: mi lehet az oka annak, hogy május közepe óta nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot. A sajtóiroda munkatársa, Bálint Orsolya azt a választ juttatta el szerkesztőségünkbe, hogy az OMSZ a közbeszerzési pályázat kiírója, forduljunk hozzájuk. Természetesen a mentőszolgálatnál is érdeklődtünk, ahol Repper Regina sajtóreferens közölte: az OMSZ a Légimentő Kht.-val közösen tervezi a tender kiírását. Ha kész a dokumentáció, rövid időn belül megjelentetik a közbeszerzési felhívást. Ahogy ígértük, egy hónap múlva újra foglalkozunk az üggyel – hacsak korábban nem történik valami.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Sanghaj 2008. június 18. 20:03
  „Szirbik elvtárs majd lerendezi az egészet. Csak győzzétek kivárni!”
 • 25. ?????????????????????, 2008. június 18. 18:34
  „Kedves minisztériumi dolgozó!
  Csak nem a rabló Molnár-Horváth kettős idején tetszett a minisztériumban dolgozni?
  Nagyon úgy tűnik, de hála a magasságosnak, mind a két takony és holdudvara eltűnt a minisztériumból és nem kártékonykodnak tovább a Magyar embereken. Túri Péterről szerintem meg annyit, hogy meg kell nézni az utóbbi 3 év termését és láss csodát gazdaságosabban működik minden és ami a legfontosabb nemzetközi elismerésnek örvend a M.o-i helikopteres szakma.
  Nem rabolják az OMSZ pénzét, mint ahogyan tette az a magasságos BASE KFT.
  Basszus, azok az OMSZ gépeivel utasokat reptettek a Forma 1-en, hogy ne soroljam tovább.
  Várjuk ki a végét, hogy mi lesz a dolgok alakulása és inkább közös összefogással és emberi támogatással segítsük a munkájukat.
  Ha jól emlékszem, Miniszterelnöki utasításra alakukt át minden a légimentésben, csak a már fent említett két embernek köszönhetően megállt az idő. A tumoros vén majom és az elhízott ragyásképű asszonyság igyekeztek kerezbe verni a KHT.-nak.
  Mivel azomban a srácok hozzá vannak szokva, hogy szembe széllel is tudniuk kell dolgozni, hát megtették. Idővel minden szél megszűnik, sőt sokszor a folyók fölött 180 fokkal meg is szokott fodulni, és akkor támogatólag kezd dolgozni. Hát remélem minisztériumi szintan végre sikerül egy folyó fölé érni.”
 • 24. hun a péz?! 2008. június 16. 01:27
  „Az édes jóó apjuknak a faszát!”
 • 23. volt minisztériumi dolgozó 2008. június 15. 23:06
  „Kedves olvasók!Élvezettel olvasom a hozzászólásokat,söt,még a "googli"is ezt dobja ki... szó,ami szó,DR Tp munkásságáról,megoszlanak a vélemények,nem sok támogatója van államtitkári,minisztériumi,sőt orvos berkekben!)

  Sem mint orvos,sem mint gazdasági "szakember"nem állta meg a helyét.Mindezek ellenére,nem szabadna negativ irányba befolyásolni Szentes ügyét...és mégis.”
 • 22. Köcsögök 2008. június 15. 18:50
  „Ettől a köcsög bandától megpusztulhattok! A saját zsebük tömésén kívül fontosabbat nem ismernek. Tolvajbanda!”
 • 21. Lepsény 2008. június 15. 18:37
  „Kit érdekel a háttérben való viaskodás. Szirbik úr adja vissza a fizetését, ha képtelen elintézni. Ilyen egyszerű a dolog.”
 • 20. szentesi polgár 2008. június 15. 18:27
  „Sok mindennel nem értek egyet "budapesti"vel.
  Azonban-nem zöröh a haraszt-hallani,olvasni több helyről,valami tényleg nincs rendben a Légimentők vezetése háza táján.

  Nem értem,ha a légimentők vezetése alkalmatlan,miért nem váltja le a miniszter(asszony),onnan kapják a pénzt,az csak technikai kérdés,kinek a számlájáról!

  Lehet,tényleg a háttérben folyó viaskodások,a légimentők vezetője szakmai analfabétizmusa miatt szivunk,mi,szentesiek????!!!”
 • 19. józsi vagyok 2008. június 15. 18:03
  „Aha... Most akkor elmorzsolok egy könnycseppet a nagylelkű jakabiakért, a minisztérium és az OMSZ szakértelmét/hozzáállását meg elkezdem nagyon elismerni, mivel ha megint úgy van, ahogy Te mondod, akkor egy ember munkájával szembeni irigységük miatt elszabotálják kb 1 millió másik polgár jogos igényét/elvárását...
  Ui ne felejtsük el, hogy a kht vezetősége készítette elő és tette lehetővé a szentesi indulást több, mint egy éve, amit valóban az OMSZ és a minisztérium gáncsol azóta... Na, ez a botrány. Kicsit olyanok ezek ott a kht-nál, mint a középkorban a felvilágosultak. Megelőzik minden tekintetben a korukat, épp ezért nem fogadják el őket, lassan inkvizíciót akarnak a nyakukra küldeni...”
 • 18. ??????????????????? 2008. június 15. 17:56
  „Kedves budapesti,ill. mindenttudó buadpesti.
  Mondom, hogy szánalmas vagy. Tények barátom,tények. Azokkal lehet bizonyítani. Eddigiek T.-t igazolják, mert ő mutat is fel tényeket.Te viszont csak handabandázol.
  No comment.
  Ja bocs! Puha-pöcs”
 • 17. dtsa 2008. június 15. 17:48
  „Lesz@rom, hogy ki, mit, mikor meg miért! A megyében itt van egy rakás mszp-és országgyűlési képviselő, akik semmit nem tudnak elintézni. Ezek semmihez nem értenek, csak a gombokat nyomogatják össze-vissza, mi meg itt dögölhetünk meg. Lesz@arom az összes kormánypárti f@szfejt!”
 • 16. mindenttudó budapesti.. 2008. június 15. 17:42
  „A jakabszállási "minusz"ugy jelentkezett(lásd:hvg cikke..)hogy TP.által-szóban- étkeztetés,szállás le lett foglalva,igy a tulajdonos nem tudta,nem akarta kiadni a számtalan esemény(repnap,találkozók,esküvők,ballagás,stb,stb)vendégeinek.
  T.szavára fent lett tarva,T.beleszart-látva az Omsz,és a kht közti harcot(egyébként az omsz,és a minisztérium vezetői,főmunkatársai T.t "paprikajancsi bohócnak" tartják)és "elfelejtette"lemondani foglalását!Késöbbiekben ujjal mutogatott mind a minisztérium,mind az omsz felé...terelve a felellőséget.
  Ő mindig azt hangsullyozza,nem rajta függnek a dolgok,a háttérben mindenkit szid,összeugraszt,és a zavarosban halászik..
  Ezért lett teli a töke mindenkinek T.val.
  Szentesen-mint irtam többször a 1,5 év alatt-Nem lesz bázis,mert T.P utálja mindenki,és ott tartanak be neki ,ahol tudnak.Nem Szentessel van gond,hanem a LMKHT vezetésével.”
 • 15. ????????????????????,, 2008. június 15. 17:01
  „Kedves budapesti!

  Csak annyit szólnék hozzá a te magnyílvánulásodhoz.hogy a LMKHT. nem tartozik az OEP felé semmilyen jelentési kötelezetséggel, mivel nem tartozik hozzá. Ebből is látszik, hogy az egészről halvány lila gőzöd sincs. A mentésre az állam külön pénzt ad, mely ha tudnád az OMSZ- hoz kerül, aki a KHT is finanszírozza ebből az összegből.A LMKHT. bevetéseit az OMSZ koordinálja és a statisztikai elemzéseket is ő végzi. Ennyit erről ! Megint a vidéki emberek dolgába probálsz belepofázni, de sajna a hozzáértésed egyenlő a nullával. Sajnálatra méltó vagy. Remélhetőleg Te soha nem részesülsz a helikopteresek segítségére, mivel elmebeteget nem lehet reptetni.
  Egyébként többször megkértelek már, hogy ne támadj anélkül, hogy bizonyítékokat nem tudsz felmutatni. Abból a pont agyadból előbuggyan valami és akkor mindig ilyen marhaságokat állítasz. Remélem hamarosan az ilyen majmokat írtani fogják mint Te vagy.”
 • 14. Józsi vagyok 2008. június 15. 16:41
  „Te, Budapesti, figyelj már! Egy "ingyen" felajánlott jakabszállási esetben hogy a picsába lehetett több milliós kárt okozni??? Ha Neked igazad van, akkor elszóltad Magad és a légimentőknek volt végig igazuk:
  a beharangozott "ingyenes" jakabi sztori mégsem volt ingyenes, eeben az esetben hazudott a jakabi brigád, a minisztérium (HÁ) mutyizott velük, a Kht-t meg dícséret illeti, hogy nem herdálták az állam pénzét for-profit magánvállalkozásokra. Ebben az esetben gyanús, hogy rágalmazol, csak nehogy fordítva süljön el a puska és a NNyI Téged vegyen elő...”
 • 13. Köcsögök 2008. június 15. 10:19
  „Köcsögök! Ennyi a véleményem a kormánypártokról, röviden, de tömören.”
 • 12. budapesti 2008. június 15. 10:07
  „Szirbik apátok -ezt is-jol elcseszte..az év elején leirtam többször,NEM lesz semmilyen bázis Szentesen.Sokan nem tudnak róla,de az össznépi lenyulás fő vezére,a LMKHT mindenható ura,aki ellen a NemzetiNyomozó Iroda is vizsgálódik.

  Jakabszálláson Máj 1.től -a LHKT-vezére(szóban,mert az" úriember" szavát mindenhol elhiszik...eddig)lefoglalt szállásokat,étkeztetést,arra nem volt pofája,hogy lemondja...
  Ezzel töb millió kárt okozot,de ez még mindig aprópénz ahoz képest,amit a magyar költségvetésnek-azaz az ország adófizetőinek-okozott kárt(milliárdok)az uj Ecopter beszerzés körüli susmásolással...Folyamatos kamuszámlázások mennek az OEP felé.nem létező Bevetésekkel,KOZMETIKÁZOTT statisztikai adatokkal,ezzel szipojozva az OEP.et..és bizonyitva,a légimentés fontosságát...amihez nem fér kétség,csak kb harmad árba kerül a valóságba!!!

  Ébredjen már fel a minisztérium,és rendeljen el teljes átvizsgálást-független szakértők,gazdasági szakemberek-által!!!!”
 • 11. Dalmata 2008. június 15. 08:49
  „A megélhetési politikusok eddig is ezt csinálták, csökkentették az életbenmaradás esélyeit. A saját pénztárcájukról nem fedkeztek meg.
  Tolvaj banda!”
 • 10. Cc 2008. június 14. 19:30
  „Hozzá akartam szólni de előttem leírtak már mindent. Hiába volt ennek az eszementnek és tolvaj(bocs szociális bérlakástulajdonos) nejének a két cikkben történő reklámozása. Valahogy nem vevők rá a népek.”
 • 9. Kikelet 2008. június 13. 22:37
  „Majd Szirbik úr jó pártkatonaként kilobbizza a parlament folyosóján.”
 • 8. Pírcsi 2008. június 13. 21:48
  „Az egész MSZP egy mocskos tolvaj bandára épül.”
 • 7. árpibácsi 2008. június 13. 20:45
  „Ez is a népírtás(magyarok) egyik lépése.Dögöljön a magyar,majd jönnek a zsidók a helyünkre ahogy eltervezték.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten iskolaigazgatót választ a megyei közgyűlés

Szentes - Ketten pályáznak a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatói tisztségére… Tovább olvasom