Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nem maradnak áram nélkül a tanyák

Szentes - A várostól néhány kilométerre, a 45-ös út mellett lévő vetőmagkutató vállalat mellé épített tanyák a cég vezetékein kapják az áramot.
A telepet egy évtizeddel ezelőtt egy vállalkozó vásárolta meg, és az utóbbi időben nem fizetett az EDF Démász Zrt.-nek, nagyobb tartozást halmozott fel. A 18 tanya tulajdonosa folyamatosan fizetett az áramszolgáltatónak, ugyanis saját mérővel rendelkeznek.

Egy ideig úgy tűnt: mivel a telepen kikapcsolhatják az áramot, náluk is megszűnhet a villamosenergia-ellátás. Információink szerint azonban az EDF Démász szakemberei keresik a megoldást. Jelenleg azt vizsgálják: műszakilag milyen lehetőségek adottak arra, hogy a rendszeresen fizető tulajdonosokat ne érje hátrány.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2011. július 30. 12:02
  „Kedves VILLATICUS! " A tizenhárom család maradhat áram nélkül" cikknél megválaszoltam (részben mert nem olyan egyszerű ez hogy vágd le) és tudom neked nem vigasz hogy M országon szinte minden tanya hasonló cipőben jár.”
 • 5. villaticus 2011. július 29. 21:17
  „deszkás! Rendszerváltáskor vettük a tanyánkat. Villamosított tanyát vettünk, amit az ára is mutatott. Tízszer annyiért vettük, mint amennyiért akkoriban egy áram nélküli tanyát árultak. Tehát én kifizettem az árát az áramnak!!!! Akkor természetesen szerződést kötöttünk a Démásszal és semmilyen tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy mi alfogyasztók vagyunk. És ami a legbosszantóbb, hogy névváltozás miatt kb. fél éve új szerződést kellett kötnünk a szolgáltatóval, és az új szerződésben sem szerepel semmi az alfogyasztásról. Sem szóban, sem írásban soha nem tájékoztattak erről a helyzetről. És nem is tudtunk róla. Csak július 20-án érkezett a levél a kikapcsolás lehetőségéről. Ekkor sok-sok telefonhívás után tájékoztatott a Démász 40-es számán egy nagyon kedves hölgy, hogy bizony én alfogyasztóként vagyok nyilvántartva. 22 éve itt élünk. Soha nem késtünk egy napot sem az áramszámla kifizetésével. Rendes, plombázott villanyóránk van. A Démász alkalmazottai pár évvel ezelőtt még havonta jártak leolvasni a fogyasztás - most már csak évente. Ők sem szóltak arról, hogy én alfogyasztó vagyok. Derült égből villámcsapásként ért a hír, hogy kikapcsolhatják az áramunkat. Lehet, hogy most mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hogy továbbra is áramfogyasztók lehessünk!? Duplán kell fizetnem az áramért? 22 évvel ez előtt is, és most is!”
 • 4. nádiposzáta 2011. július 29. 20:51
  „18 tanyasi fogyasztók külön mérővel rendelkeznek ,fogyasztást rendszeresen fizetik,főfogyasztótól külön amit a Démász egykoron engedélyezett és kiépített ez a lényege az ügynek ,ezért nem kapcsolhatják ki az áramot.Főfogyasztó épületeinél vagy más fogyasztási helyénél a vezetékeket a Démász levághatja ,mert nem egyenlíti a tartozását , 18 tanyasi fogyasztókat nem érint.”
 • 3. deszkás 2011. július 29. 15:02
  „SZATYI! Bonyolultabb ez mint hinnéd.Maguk a tulajdonosok tehették volna meg az első lépést.Ez a rendszerváltás óta tudott volt és konzerválódott.”
 • 2. szatyi 2011. július 29. 14:42
  „Közszolgáltatás céljára a magánterületeden a munkákat el kell tűrnöd. Ez valamiféle szolgalmi-jogi kérdés.
  A számlát pedig a szolgáltatónak illene állni, mivel az áraiban benne van a hálózatfejlesztés-fenntartás költsége is, ráadásul az ő érdeke is lenne, hogy fogyasszon a fogyasztó.”
 • 1. deszkás 2011. július 29. 13:48
  „Műszakilag megoldható az a kérdés ki állja a számlát.De ha a transzformátor bekeritett (magán)területen van akkor az egész kivitelezhetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárom család maradhat villany nélkül

60–70 ember maradhat áram nélkül Szentes közelében – holott minden számlájukat időben rendezték. Tovább olvasom