Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

NIF: Nem épül erőmű Szentesen

Szentes - Ahogy az előzetes információk sejtetni engedték: nem épül biomassza-erőmű Szentesen, a korábban megítélt 800 milliós támogatást visszavonja az állam.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől tegnap megkapott közleményben az áll, hogy a beruházást tervező Co-Ver Energia Szentes Kft. 2009 végén a támogatási szerződéstervezet módosítását kérte, mert meg akarta változtatni a technológiát. Erre azt a választ kapta, hogy a szerződéskötési határidő meghosszabbítására van lehetőség, de a technológia megváltoztatására nincs. Azt is közölték a támogatott céggel, hogy ha nem a pályázatban szerepeltetett elven működő erőművet épít, nem kapja meg a pénzt. Végül ez év júniusában az eljáró szervek arról értesítették a Co-Ver Energia Szentes Kft.-t, hogy a szerződéskötési határidőt most már nem lehet meghosszabbítani, így a támogatásról szóló döntés érvényét vesztette.

Olvasóink írták

 • 7. jq 2010. augusztus 10. 08:46
  „Nem ártott volna valami megalapozottabb koncepcióval előjönni pályázat előtt. Ki olyan hülye,(vagy gátlástalan kalandor) hogy ekkora beruházást tervez anélkül, hogy ELŐZETESEN kipróbálná, hogy egyáltalán működhet-e?”
 • 6. studyfy 2010. augusztus 08. 14:28
  „Power, én megítélni nem tudom a döntés helyességét, mivel még azt sem közölték, hogy milyen eljárást alkalmaztak volna
  -Siemens -eljárás
  -Lurgi eljárás
  -Noell-féle eljárás vagy
  -thermoselect eljárást.
  Az új technológiára pedig még célzást sem tettek. Az elméletet mindig a gyakorlat igazolja vagy annullálja.
  Itt az utóbbi történt. De ez nem zárja ki, hogy van helyes megoldás a szerves anyagok lebontásának és újra hasznosításának.”
 • 5. Power 2010. augusztus 08. 10:54
  „4. hozzászólás studyfy 2010.08.07. 22:48
  Ezzel a városvezetéssel mindent meg lehet etetni. Sajóbábony, Kazincbarcika, Gyöngyös esetéből nem tanultak.
  A tőkének nem érdeke a környezetünk védelme és az emberek egészsége, az új technológiát (pirolízis, elgázosítás, vagy a plazma eljárást) is a klíma megmentőjeként tünteti fel. A pénzlesők még a csirkeürülékből is pénz csinálnának.
  A lényeg, lenyúlni az adófizetők pénzét és hasznot kovácsolni belőle munkahelyteremtés címén. De milyen áron?
  Az újrahasznosító ipar sokkal több új munkahelyet képes létrehozni mint a hagyományos hulladékégetés és az új technológiák.”
 • 4. studyfy 2010. augusztus 07. 22:48
  „Ennél a beruházásnál a szakmai befektető és egyben a többségi pályázó az olasz cég lett volna, aki a technológiát adta: pirolízis alkalmazásával nyernének elektromos és hőenergiát baromfitrágyából. A francia próba üzem alkalmával kiderült, hogy ez nem alkalmazható, más technológia szükséges. Kérdésem felétek: ebben mi hibát vétett a város vezetése?”
 • 3. niemand 2010. augusztus 06. 11:36
  „Mi mást lehetett volna várni?”
 • 2. Power 2010. augusztus 06. 11:19
  „Ennyire tájékozatlan volt a tervező és a város vezetése?”
 • 1. anonymus93616 2010. augusztus 06. 10:51
  „ezt sejteni lehetett hogy így lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a Szentesre tervezett erőmű 800 milliója

Meghiúsulni látszik a szentesi biomasszaerőmű-projekt. A korábban megítélt 800 milliós támogatást felülvizsgálhatja a kormányzat. Tovább olvasom