Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Nyugalomra vágynak a kocsmák szomszédai

Szentes - A vendégekkel vagy a szórakozóhelyekkel van baj Szentesen? Az emberek szórakozási lehetősége vagy a környék nyugalma a fontosabb? Az érintettek még keresik a legjobb megoldást.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Korlátozhatjuk-e a szórakozóhelyek nyitvatartási idejét? – tudakolta Krausz Jánosné önkormányzati képviselő, aki egy Rákóczi utcai sörözővel kapcsolatban vetette fel a kérdést. A létesítményről 2012 nyarán már írtunk: néhány vendég viselkedése megkeseríti a környéken lakók életét. Kiderült, hogy a helyzet azóta nem sokat változott. – Záróra után, akár reggelig is az utcán hangoskodnak a vendégek, a járdán bokáig ér a törött üveg. Egy-egy este után nem létezik az a testnedv, amit a lakók ne találnának a kapujuk előtt vagy az előkertjükben – fogalmazott a képviselő. Azt mondja, az ő körzetében hasonló a helyzet egy Attila utcai helyiséggel is, arra is panaszkodnak a lakosok, ott is a zaj, a kiabálás okozza a legnagyobb gondot. Attól tart, szinte minden söröző, kocsma, diszkó környékén hasonló lehet a helyzet.

A napokban tartottak egy megbeszélést, ahol a lakosok, a városháza szakemberei, a rendőrség képviselői is jelen voltak. Együtt próbálják megtalálni a megoldást.

– A kereskedelmi törvény megengedi, hogy egy település szabályozza a vendéglátóhelyek nyitva tartását. Ennek a szabálynak azonban mindenkire egyformán kell vonatkoznia. Az előző ciklusban a korábbi testület átgondolta, és úgy találta: nem jó ötlet – tájékoztatott Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző. Egy-egy helyet csak akkor lehet külön szabállyal sújtani, ha például törvénytelenséget bizonyítanak rá, magyarázta. Véleménye szerint egyébként sem a létesítmények működésével, hanem a magukból kivetkőzött vendégekkel van a baj. A nyitva tartásra vonatkozó helyi szabályozást – ha a testület úgy dönt – ismét napirendre lehet tűzni.

* * *

Csongrádon megcsinálták

Van, aki nagyon felháborodott, mások örültek, amikor három éve Csongrád vezetése végigjárta ezt az utat. A Tisza-parti városban vasárnap 22 óráig, hétfőtől csütörtökig 23 óráig, pénteken és szombaton éjfélig, a zárt szórakozóhelyek hajnali 2-ig tarthatnak nyitva. Abból még ma is gyakran van vita, hogy ez a nyugalom ára vagy a „halálos ítélete" a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázni segít a megyei referens

A vidékfejlesztési miniszter támogatási pályázatot írt ki a tanyagazdaságok, a villany nélküli tanyák alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésének. Tovább olvasom