Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Parkcenter és Aldi Szentesen: összesen 7000 négyzetméteren

Szentes - Előreláthatólag az idén felépíti üzletét az Aldi és a Parkcenter Szentesen, az Alsórét nevű városrészben. A Csongrádi úti laktanyával szemközti területre mindkét befektetőnek egy-két héten belül meglesz a jogerős építési engedélye.
Szolgáltató övezetnek jelölte ki a szentesi önkormányzat jó pár esztendeje az alsóréti településrészt. Az 1990-es évek második felében tudniillik nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel, hogy az első multinacionális kereskedelmi cég a városközpontban épített üzletet. A Kossuth utcában lévő Penny megnyitása után határoztak úgy a képviselők, hogy a település központjában nem engedélyezik újabb raktáráruházak létesítését. Ezért már a Tesco is a Csongrádi út mentén választott területet a bevásárlócentruma megvalósításához. A Lidl szintén nem a belvárosban, hanem az Ipartelepi úton nyitotta meg üzletét pár hónappal a Tesco átadása után, 2006 áprilisában.

A Csongrádi út mellett, jelenleg még füves területen épít üzletet az Aldi és a Parkcenter. Fotó: Tésik Attila
A Csongrádi út mellett, jelenleg még füves területen épít üzletet az Aldi és a Parkcenter. Fotó: Tésik Attila

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Aldi – a Tescóhoz hasonlóan – az Alsóréten szándékozik megnyitni áruházát. A helyi internetes fórumokon olvasható beírások szerint a vásárlók már várják e multi megjelenését. A képviselő-testület kedvezően fogadta a befektető ajánlatát: hozzájárult ahhoz, hogy a német cég a Csongrádi úti laktanyával szemközti telken a saját elképzelése szerint építse fel az üzletét. Ennek érdekében jóváhagyta az önkormányzat az Alsórétre érvényes építési szabályok módosítását. Így az Aldi a közelben lévő Tescóhoz hasonlóan az úttal párhuzamosan a parkolókat alakítja ki, az 1100 négyzetméter alapterületű üzlet pedig bentebb lesz.

Beszáll az önkormányzat is

A város a befektetőkkel és két másik ingatlantulajdonossal azt tervezi, hogy nagy teherbírású utat építtetnek közösen, amely az úgynevezett Tóthtanyától kivezetne a 451-es elkerülő útig. Ez a szakasz 600 méter, és a beruházás 80 millió forintba kerül. Azt szeretnék elérni, hogy az áruszállító kamionok ne a Csongrádi útról, hanem az elkerülő felől jussanak el az üzletközponthoz. Szirbik Imre polgármester lapunknak azt mondta: az építkezés költségeihez az önkormányzat 25 millió forinttal szándékozik hozzájárulni. Erről azonban csak a képviselő-testület június végi ülésén döntenek majd. A városvezető szerint az év végéig vagy jövő tavaszra megépülhet az összekötő út, ha minden az elképzelések szerint alakul.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné információja szerint a következő napokban megérkezik az egyetlen hiányzó szakhatósági hozzájárulás is a beruházáshoz, s annak birtokában kiadják az építési engedélyt a városházán a multinacionális cégnek. Mivel az alsóréti rendezési terv módosítása már hatályba lépett, még a nyáron megkezdhetik a 2000 négyzetméteres telken az élelmiszer-áruház és 120 parkoló építését. A dokumentáció szerint az Aldit – miként a szentesiek nevezik – a Tóthtanyai út felől közelíthetik majd meg a vásárlók.

Közvetlenül az Aldi mellé építkezik a Parkcenter áruházlánc. A műszaki osztályvezető érdeklődésünkre elmondta: ennek a befektetőnek már megvan az építési engedélye is, amely napokon belül jogerőre emelkedik. A Parkcenterben 5000 négyzetméteres alapterületen 6 üzlet lesz, mindegyik külön bejárattal. A 400 és 1500 négyzetméteres boltokban az élelmiszeren kívül sok mindent megtalálhatnak majd a vevők. A kereskedelmi cég 160 parkolóhelyet alakít ki, továbbá játszóteret is tervez a területre. Ezt az áruházat a Csongrádi út felől közelíthetik meg a vásárlók.

Olvasóink írták

 • 10. kolikalika 2008. augusztus 28. 19:24
  „Szerintem is nagyon jó lesz csak az embereknek legyen pénzük vásárolni.”
 • 9. Divatoscsajszi 2008. július 28. 19:13
  „Huh! Ez nagyon jó lesz, így a szentesi embereknek nem kell átrohangálni másik nagyobb városokba, ahol normális ruhákat lehet kapni. Ha megépül a "Pláza" azzal nem csak színvonalasítjuk kis városunkat, hanem benzin költséget spórolunk meg. Ezen kívül még divatosabbak tudunk lenni, mert a 11-13 éves gyerekekre hol kapjunk ruhát, ha nem akarunk felmenni a fővárosba? Ha idejön a Takko nevű gyermek ruházat, sok gyerekneknevelőnek lesz könnyebb dolga a ruhavásárlás terén.”
 • 8. pertlike 2008. július 08. 07:55
  „Jó ,Jó hogy épül,de a beváslónak pénz is kellenne,hogy elérhető legyen az árú,”
 • 7. R.S. 2008. június 19. 09:41
  „Ez qrva jó lesz! Ettől dübörögni fog a gazdaságunk és lesz majd adócsökkentés is.”
 • 6. csongrádiembör 2008. június 16. 11:47
  „sztem is jó lesz YEssss”
 • 5. jó 2008. június 16. 01:29
  „Szerintem is tök jó lesz”
 • 4. Imádom a ParkCentert 2008. június 15. 15:06
  „Annyira várom, hogy felépüljön a Parkcenter!! Mindent bele... minél hamarabb kész lessz annál jobb!!! Ezzel csak Szentes színvolnalát növeljük, egyre több ember fog ide jönni vásárolni, úgyhogy szerintem nagyonszuper!!”
 • 3. Rocco 2008. június 13. 10:27
  „Nem hinném hogy a Park Center konkurenciája lenne a szentesi vállalkozásoknak. Én voltam már ilyen létesítményban és abban Hervis, Elektoworld, Meki stb volt. Szerintem nem rossz. Ha jól tudom a pc-ben még üzlethelyiséget is lehet bérelni tehát az nem hinném hogy olyan mocsok mint a tesco.”
 • 2. dasds 2008. június 13. 09:56
  „Ha nincs itt a multi az a baj, ha meg itt van, akkor a vérünket szívja, az a baj...”
 • 1. Edke 2008. június 13. 06:44
  „Grat. a multiknak, mi bent a városban eddig is nehezen fenntartott kis üzleteinknek annyi, mostmár végleg bezárhatunk. Gondolom náluk is lesz "parkolási dij" ahogy a mi boltjaink előtt. Köszönjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanadában pihen néhány napot Cseuz László

Szentes - Megérkezett a kanadai Hamiltonba a szentesi világjáró Cseuz László. A nyugdíjas testnevelő… Tovább olvasom