Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Szentesi és szegedi sikerek a helyesírási versenyen

Csongrád megye - A szentesi Boros-szakközépiskolában rendezték meg tegnap az Implom József helyesírási verseny megyei döntőjét, amelyre a városok középiskoláinak 30 legtehetségesebb tanulója jutott be.
Köszöntőjében Szentes polgármestere, Szirbik Imre, illetve a tankerület vezetője, Molnárné Tóth Györgyi is kiemelte az anyanyelv ápolásának fontosságát. A zsűri elnöke, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Nagy Jánoshangsúlyozta: egy társadalom életében a nyelv pontos elsajátítása elengedhetetlen. – A helyesírás ismerete nélkül egy fiatal nem lehet a társadalom teljes jogú tagja. Mindenkinek képesnek kell arra lenni, hogy az írásban és szóban közölt információkat megértse, illetve saját magát másokkal megértesse. Nem utolsósorban: a helyesírással foglalkozni, a szabályokat elsajátítani a munkára nevelés egy eszköze – érvelt a professzor.

A megye legjobb helyesírói mérték össze tudásukat. / Kovács Emese és
Kovács Emese és Kádár Stefánia a Boros szakközépiskola pedagógusával, Fári Mónikával.
A szerző felvétele

Szakközépiskolás kategóriában harmadik lett a szegedi Gábor Dénesből Zsikai Tibor, második, illetve első a szentesi Boros diákja, Brusznyiczki Bettina és Kádár Stefánia. A gimnazisták között a szentesi, de a szegedi Tömörkényben idén végző Kovács Emese győzött, őt követi a Radnótiból Sebesi Viktória és Szabados Ágota. Az első helyezettek képviselik megyénket a március elején Gyulán rendezendő Kárpát-medencei versenyen.

Olvasóink írták

  • 3. métely 2013. január 17. 20:17
    „Gratulálok a helyezetteknek és a felkészítő pedagógusnak!”
  • 2. queenmargareth1 2013. január 17. 18:35
    „Ez szép és megtartani ezt a kincset!!!!:)”
  • 1. nie 2013. január 17. 13:17
    „Szép eredmény, gratulálok. Jó, hogy vannak még ilyen lelkes tanárok és akarni vágyó fiatalok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panka gyönyörű gyöngyékszerei

A hagyományőrzésben végzett munkáját is elismerték Nyíri Dánielné Pankának a Népművészet Ifjú Mestere kitüntető címmel, december óta pedig már népi iparművészként fűzi a gyöngyöket. Tovább olvasom