Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Szentesi fejlesztésű implantátum kerülhet Európába

Szeged, Szentes - Egy szegedi fogtechnikus vezetésével szentesi fogimplantátum kerülhet az európai piacra, elsőként Norvégiába. A közös munka hamarosan kezdődik az északi fogorvosokkal.
– A hazai fogtechnikusok megállják a helyüket Európában. A szakemberek képzettek, és a legújabb technikákat alkalmazzák – mondta Horváth András. A Dental Studio Line ügyvezetője nemrégiben 39 norvég fogorvost látott vendégül egy napra, Szegedre és Szentesre kalauzolta őket.

– Tájékozódtak az itt folyó fogászati, implantológiai lehetőségekről, illetve kutatásokról. Szentesen 30 éve fejlesztenek fogászati implantátumot a magyar szakemberek, ami után komoly az érdeklődés a norvég fogorvosok részéről. Ha sikerül velük megállapodni, az országukba kerülhet a magyar fejlesztés – mondta Horváth András, aki korábban nyolc évet dolgozott fogtechnikusként Norvégiában, szakmai kapcsolatait így szeretné kamatoztatni.– Szeretnénk a norvég fogorvosokkal szorosabb szakmai együttműködést kialakítani. Egy kollégámmal közösen dolgozunk ezen. Tapasztalatcserékben, konferenciákban, közös fogászati kutatásokban is gondolkodunk – mondta az ügyvezető. Szegednek és Szentesnek minden lehetősége adott arra, hogy fogászati és implantológiai központ lehessen. Szerinte erre már megvan a biztos alap, hiszen a Szegedi Tudományegyetemen kiváló képzés folyik, sok külföldi, például norvég diák is tanul a városban.

Múlt heti látogatásuk alkalmával a norvégok Szentesen megtekintették az implantátumot fejlesztő üzemet, részt vettek a Dental Studio Line szervezésében egy szakmai előadáson egy szegedi hotelben. A gyakorlati munkát pedig a laboratóriumban nézhették meg.

– Most vált számunkra világossá, hogy a Dél-Alföldön van keresnivalónk, bízunk a sikeres együttműködésben – fogalmazott Jens Otto Ulseth norvég fogorvos. Szerinte Szegeden és Szentesen az európai színvonalat sok szempontból meghaladó fogászati műhelymunka folyik, ezért alig várja, hogy szeptemberben megkezdődjön a közös munka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári táborok Derekegyházán

Kreatív Katica és Kalandra fel! címmel szerveznek nyári táborokat Derekegyházán. Tovább olvasom