Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Szentesi műhiba - Eltiltották az operáló orvost

Szentes - A kórház belső vizsgálatának lezárásáig eltiltották a műtétektől és a szülések levezetésétől azt a szentesi orvost, aki három hete műtét közben átszúrta egy fiatal nő méhfalát, de ezt nem vette észre.
Két nappal később a 31 éves nő belázasodott, újra megműtötték. Ekkor kiderült, hogy nemcsak a méhfala, hanem a vékonybele is megsérült, amelytől súlyos hashártyagyulladást és vérmérgezést kapott. A fiatal asszony a többhetes intenzív kezelés ellenére múlt szerdán meghalt.

A szülészeti és nőgyógyászati osztály főorvosának javaslatára hétfőtől az érintett orvos önállóan nem végezhet műtéteket, nem vezethet szülést, csak a járóbeteg-szakellátásban foglalkoztatják addig, amíg az ügyben indított belső vizsgálat le nem zárul - mondta el Várkonyi Katalin, a szentesi Bugyi István Kórház főigazgatója.

Közben rendőrségi vizsgálat is folyik az ügyben, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen.

Az előzményekről itt olvashat.

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének, Magyar Annának a levele

A Csongrád Megyei Önkormányzat sajnálattal vette tudomásul, hogy 2008. július 23-án a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban tragikus haláleset történt. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a történtekről szabadságának ideje alatt tájékozódott. Az intézmény igazgatója július 24-én az esetről írásos beszámolót küldött a kórház fenntartója részére. A közgyűlés elnöke szabadságát megszakítva az igazgatótól személyesen kért tájékoztatást az eseményekről.

A vizsgálat haladéktalanul megkezdődött. Az igazgatóasszony tájékoztatása szerint a törvényi előírásoknak megfelelően a kórház a hatóság felé jelentette az esetet, ennek következtében hivatalból indult a rendőrségi eljárás.

Emellett az igazgatónő belső vizsgálatot kezdeményezett, illetve a mai
napon fegyelmi eljárás indult a műtétet végző orvos ellen. Az igazgatónő
az osztályvezető főorvos javaslatára az operációt végző orvost eltiltotta
az önálló műtétek végzésétől és a szülések levezetésétől a vizsgálat
lezárásáig.

További érdemi információkat az ügyben az eljárás befejezéséig a kórház, illetve fenntartója, a Csongrád Megyei Önkormányzat nem tud nyilvánosságra hozni. Ennek végeztével az esettel kapcsolatos, nyilvánosságra hozható tényeket az önkormányzat a közvélemény számára is elérhetővé fogja tenni. Az ügy jelenlegi stádiumában az intézmény működtetőjének más törvényes kötelezettsége nincsen.

Az Önkormányzat és a kórház ezúton fejezi együttérzését az eset kapcsán a gyászoló hozzátartozók felé.

Olvasóink írták

 • 19. borz 2008. július 29. 06:58
  „zitacica!
  Ön nem olvassa az ide kapcsolódó cikkeket??? Vagy a hozzászólásokat??? Bárhol találkozhat a névvel! Én nem írom le... ajánlom a "Szentesi műhiba - Nem műthet a szülész" című cikket!”
 • 18. borz 2008. július 29. 06:47
  „kismama és akárki!
  Nagyon rossz a "biztos forrás"-a !!!Önök szerint miért nem műthet és vezethet szüléseket a vizsgálat lezárásáig, ha az elhunyt fiatal hölgyet nem ő műtötte??????? Gondolják, hogy csak úgy emberségből elviszi más helyett a "balhét"???? És hagyja, hogy ország-világ (mert a tv2-n is bemondták a nevét!!!!) úgy tudja, hogy ő volt az operáló orvos, ha ez nem igaz????? Na persze.....:), ezt maguk sem gondolhatják komolyan....!!!”
 • 17. grrrrr 2008. július 28. 23:12
  „hihetetlen,hogy vannak még emberek,akik hibáznak. kikéne írtani ezeketa söpredéket. Egy ember nem hibázhat!!!!!
  miyen dolog már az?!”
 • 16. akárki 2008. július 28. 22:35
  „"Azzal kezdem,hogy nem Loboda végezte a műtétet"

  na most akkor mi az igazság?”
 • 15. K.B. 2008. július 28. 22:01
  „Azért a szentesi kórházban vannak jó és becsületes orvosok is! Bár a szegedi és a makói kórház és közelebb van, a férjemet mégis ott műtötték a sebészeten. A körülmények nem voltak valami kivállóak sőt mondhatni balkáni állapotok voltak pl. a mosdókban, de mindezek ellenére is az orvosok és a nővérek is nagyon becsületesen és lelkiismeretesen elláták a feladatukat és gondoskodtak az ott fekvő betegekről! Mi csak hálával tudunk gondolni a szentesi kórházra!”
 • 14. hmmmmm 2008. július 28. 21:57
  „kismama! kinek van itt 4pere?Melyik dokinak?Uristen!mi lett a nőgyógyászainkkal?!!”
 • 13. hmmmmm 2008. július 28. 21:53
  „Tudnék még emliteni orvost aki itt praktizált hosszu évekig és egy nagyon aranyos,kedves,közvetlen,pénzt visszautasitó,emberszámba vevő orvos,de a szakmai tudása........hmmmm.............hmmm.......Szülést jól vezeti le,bármilyen komplikáció merül fel,helyt állt,és segit a kismamának.Bár minden doki igy vezetné igy segiteni a szülést, szülő nőt.De ami a terhesség alatt lévő vizsgálatokat illeti.....hmmm........hmmm.......na ott már igencsak voltak súlyos hibái..sajnos.
  Pedig egy UH vizsgálaton látni kellene bizonyos betegségere utaló jeleket,mert soknak vannak külső jelei,ami UH felvételen látszik!
  Szóval,ez az orvos is maradhatott,mindent meguszott,mert közkedvelt volt,mert emberként bánt a nőkkel.
  És tuti hogy maradhat ez az orvos is.
  Nem lesz felelőse,ez már biztos.sajnos!”
 • 12. zitacica 2008. július 28. 21:49
  „Valaki végre leírna a Dr.Úr nevét is?Én is Szentesen szültem a kisfiamat és jó tapasztalataim voltak,és szeretném a második gyermekemet is itt világra hozni.De jó volna tudni,hogy nem e az a doktor vétett akiben eddig én is megbíztam.köszike”
 • 11. kismama 2008. július 28. 21:43
  „A média mindent ír össze-vissza, még ha csak pletykákról is van szó. Én is kismama vagyok,és Loboda doktorúr az orvosom. Teljes mértékben bízom benne. A poén az,hogy biztos forrásból tudom,hogy mi is történt. Azzal kezdem,hogy nem Loboda végezte a műtétet. A másik,hogy a sebészet is közrejátszott a bajban,hiszen nem látták el időben az asszonyt. Akkor most kit is kéne vádolni? Mind követ el hibát. Én olyan nőgyógyászról tudok akinek most 4 pere van egyhuzamban,csak nincs felfújva a dolog. És ott egészséges babák haltak meg. kedves kismamák ne ijedjetek meg,majd a vizsgálat mindent kiderít,és ne hidjünk a pletykáknak. Bíznunk kell,hiszen mást nem tehetünk.A DM riporterei is figyelhetnének,hogy mit írnak le,hiszen nagyon sok dolognak nincs valóságalapjuk,csak a pletykákon alapulnak.”
 • 10. Patrik Anyukája 2008. július 28. 21:26
  „Nem csak a szüléslevezetéstől,műtétektől,de még a pályától is el kellene tiltani.Már azt se kellene engedni,hogy dolgozzon!!!!!!!!
  Ez a Dr. Úr semmit sem lát,semmit sem észlel???Akkor minek van ott,vagy csak a létszámot szaporítja?????ÖSSZE KELLENE MÁR FOGNI ÉS AKIKET ILYEN SÚLYOSAN MEGKÁROSÍTOTT FELJELENTÉST TENNI ELLENE!!!!!!!!!
  Kiss István Zsoltnak pedig:örüljön,hogy ez az unokája egészséges,lehet,hogy a következő már nem az lessz ha a Dr Úron múlik!!!!!!!”
 • 9. egyszeru polgar 2008. július 28. 21:09
  „Tragedia bizony. Sokan "kozremukodtek" az ugyben, remelhetoleg nem csak az operalo orvos lesz felelossegrevonva.
  Sajnalatos modon, az egesz egeszsegugyi rendszerunk, a zsufolt korhazak, az orvosok , egeszsegugy dolgozok csokkeno letszama es az evtizedes szemlelet szinten jelentoseggel bir az ugyben.
  Csupan abban remenykedhetunk, hogy minden felelos szemely szamara valamifele tanulsaggal zarul az ugy. Nem csak az elmarasztalas szintjen kell megrekedni, hanem hatekony intezkedesekkel kizarni hasonlo esetek bekovetkezeset.”
 • 8. valaki 5 2008. július 28. 21:06
  „Hát lehet hogy tényleg ennyire ostobák a szentesi szülész orvosok. Ha ennyi fogyatékos ember van.Mert ez már felháborító ami itt megy.Ez a gyűlölködés lehet hogy erre utal?Jó lenne már kulturáltan írogatni.Elnézést a modoromért.Én is szentesen szültem három gyermeket síma szüléssel és normálisak.Sőtt B Nagy és Kása doktor kettőt Kása doktor úrnál és egyet B Nagy doktor úrnál és láss csodát normálisak.”
 • 7. sharky 2008. július 28. 21:04
  „Az összes szentesi orvos seggébe fel kéne dugni egy mikroszkópot miből kaparta össze a pénzét, mert a markát tartja az összes, de ilyenkor mind kibújna a felelősség alol.Gondolom a Dr. úr is elkérte az anyukától az addig "járó" honoráriumát de mikor megölte nem mondta a férjének, hogy sajnálom, annyi emberség egyikbe sem költözött mert visszaköszönni is nehezére esik a parasztnak, ha a másiknak nincs diplomája akkor már le se szarják! Már vártam mikor lesz megint Szentesen botrány. Ez a "Kórház" egy nagy kalap szar, volt szerencsém - szerencsére nem a saját bőrömön - megtapasztalni. De mind a feleségem mind a fiam, töltött bennt elég időt ahhoz, hogy véleményem legyen az orvosokról, és csak az orvosokról. A hétvége nekik szent? ha van betege ha nincs, aki eddig a paraszolvenciát "utalta" adómentesen?”
 • 6. KFO 2008. július 28. 21:03
  „Egyet értek az "FLAGG-al"!!!
  És én is ez úton is köszönöm,hogy a lányunkat (akire igen-igen sokat kellett várnunk) világra segítette és mindig számíthattunk rá!Remélem a következő gyermekemnél is Ő lesz a szülőszobán!!!!”
 • 5. flagg 2008. július 28. 20:42
  „Háát akkor ennyi erővel szépen sorban csücsülhetne a fél szentesi nögyógyász "kollektiva"..Élükön az saját zsebre dolgozó oszt.vez főorvossal..az importált "uh specialistával"..a vakbelet hüvelyen keresztül műtögető vénséggel..a csak azért is hüvelyi szüléssel erőlködő másik "sztár"orvos (eredmény egy fogyatékos gyermek..) és még sorolhatnám sorolhatnám..”
 • 4. Kiss István Zsolt 2008. július 28. 20:40
  „A Doktor Úr egy csodálatos kislányt segített a világra, aki az én unokám.
  Köszönöm !
  Kiss István Zsolt”
 • 3. falusi 2008. július 28. 20:07
  „Börtönbe vele hiszen embert ölt!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. sajnos 2008. július 28. 20:07
  „Az ilyen mekkmestert végleg el kellene zavarni a pályáról! Kiragasztani az arcképét ´wanted´, minden kórházba!”
 • 1. hmmmmm 2008. július 28. 19:37
  „hm.............hmmmmmmmmmm...........hm...........
  Ez érdekes.
  Kiváncsi vagyok a fejleményekre.
  Mert gondolom nem találnak felelőst,ráfogják hogy sajna de ez megeseik időközönként.És hogy ez előre megvolt írva,mindenkinek előre meg van írva a sorsa,-ahogyan egy másik forumon ugyan ezzel a történettel foglalkozó-valaki irta.
  Szóval majd az orvos megussza és mindenki más is.
  A műhibák meg sokasodnak,és hol igy hol ugy végződnek.
  sajnos..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz dolgozót bocsátanak el a Hungerittől

Szentes - Kétszáz embert bocsátanak el a szentesi Hungerittől, amelyet a bezárás réme is fenyeget.… Tovább olvasom