Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Szentesi paprika nagydíj - csak vonalkóddal

Szentes - Magyar Termék Nagydíjat kapott nemrég a szentesi paprika, friss élelmiszer először nyerte el ezt az elismerést. A pályázó Délkertész a városban és környékén hatszáz termelőt fog össze. Mindegyiküknek külön kódja van, így az áruról könnyű kideríteni, kinek a földjén termett.
A Magyar Termék Nagydíj elmúlt tíz évében friss élelmiszer most szerepelt először sikerrel a gazdasági minisztérium ítészei előtt. A fehér húsú paprika kiállta a próbát az elismerésért folyó versenyben. A díj elnyeréséhez hozzájárult a biztos háttér. A szentesi Délkertészben minden termelő külön kóddal rendelkezik, ezért a vetőmag elültetésétől egészen a csomagolásig nyomon követhető a paprika útja – mondja Ledó Ferenc, a tész elnöke.

A vonalkódnak köszönhetően az áru útját az első pillanattól az utolsóig követik, de figyelnek arra is, hogy a csomagolás eleve felkeltse a vásárlók érdeklődését. A tész elnöke elmondta, a szövetkezet sikerét nem csak az elismerés jelzi, hanem az is, hogy most már 4,5 milliárd az éves forgalmuk. Szállítanak tévépaprikát, hegyes erőset, úgynevezett kápia paprikát és paradicsompaprikát. A termékek 60-65 százaléka a hazai piacon fogy el, a többit főként Németországba és Csehországba viszik.

A tész-nek megalakulásakor 230 tagja volt – mára hatszázan csatlakoztak a szövetkezethez. 2002 óta hatszázmilliót költöttek fejlesztésre, 32 hektáron üvegházban, 120 hektáron fóliában termesztik a hajtatott zöldségnövényeket. Odafigyelnek a növényvédelemre, a kártékony rovarokat is más rovarokkal gyérítik, a fogyasztók asztalára tehát biológiai értelemben tiszta étel kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenthetik a parkolás árát Szentesen

Szentes - Százhúszról száz forintra javasolja csökkenteni a parkolás díját egy képviselő Szentesen… Tovább olvasom