Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Vigyáztak a gólyákra

A szentesi Petőfi utcában már az összedőlés határán volt az az épület, amelyet gólyás háznak emlegettek az utóbbi időkben a helybeliek. Azért nevezték így a műemléket, mert a kéményén lévő fészekbe tavaszonta mindig visszatértek a költöző madarak.
Csak a nyaka látszik a gólyának a kémény tetején, de ott van: nem költözött el a felújítás miatt. Fotó: Balázsi Irén
A szentesi Petőfi utcában már az összedőlés határán volt az az épület, amelyet gólyás háznak emlegettek az utóbbi időkben a helybeliek. Azért nevezték így a műemléket, mert a kéményén lévő fészekbe tavaszonta mindig visszatértek a költöző madarak. Ennek az épületnek a megmentésére pályázott a szentesi önkorm ányzat Temesvár melletti testvérvárosával, Újszentessel. A Kurca-parti település idegenforgalmi referense, Mészáros Zsuzsanna lapunkat arról tájékoztatta korábban, hogy 75 millió forintot nyertek a Phare-CBC alapjából.

A közbeszerzési pályázatot elnyert szarvasi cég dolgozói már leszedték a tetőről a cserepeket, szigetelték a falakat is. A tatarozás kezdetén azonban lehetett hallani olyan hangot a városban, miszerint az építkezéssel járó felfordulás elriasztja majd a költöző madarakat. A kivitelezők bizonyára figyelemmel voltak erre a megnyilvánulásra, mert jelenleg is tart az építkezés, mégis visszajöttek a gólyák a fészekbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verekedő beteg a szentesi kórházban

Fejsérüléssel szállítottak a szentesi kórházba egy csongrádi férfit, aki ezután ököllel megütötte az… Tovább olvasom