Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Zebrával nyúlhat meg a korzó Szentesen

Szentes - A szentesi képviselő-testület úgy döntött, nem érdemes 2011-ig várni, amíg megépül a Petőfi Szálló előtti körforgalom: korábban kell kialakítani egy gyalogos-átkelőhelyet a korzónál.
A felújított szentesi belvárosban a korzóról a Kossuth tér felé haladók kénytelenek átmenni az úttesten. A közelben van boltja Hornyik László városatyának, aki úgy látja: különösen nagy a forgalom, és veszélyes a közlekedés ezen a helyen. Ezért független képviselőként interpellált a témában a testületi ülésen. Elmondta, hogy a közeli idősotthon lakói, a templomba vagy a megyeházára igyekvők számára nehézkes az átkelés, a lámpás kereszteződés után ugyanis az autók rendszerint gyorsítanak, s természetesen nem állnak meg a korzónál, hiszen nincs felfestve kijelölt gyalogos-átkelőhely.

A rendőrség és a közútkezelő szakértői szerint is indokolt a zebra. A városháza műszaki osztályának munkatársa, Cseuz Csaba úgy vélte, a Petőfi Szálló elé tervezett körforgalom ismeretében és azzal összhangban alakítsák ki az átkelőhelyet, amely átvezet a korzóról a Kossuth térre. Ezt a választ a képviselő-testület nem fogadta el. Hornyik elmondta, a Petőfi befejezésének időpontja 2011, annál sokkal korábban kell a biztonságos átkelőhely. Cseuz közölte: a képviselők a jövő évi büdzsében különíthetnek el összeget erre a célra. A városban utoljára a Rákóczi utcán alakítottak ki zebrát, annak csak a tervezése 300 ezer forintba került.

Olvasóink írták

 • 6. szentesi tanár 2008. október 09. 05:22
  „A Rákóczi utcai zebránál terelőszigetet is kellett létesíteni az út felezővonalánál, ami miatt valóban szükség volt a tervezői munkára. Itt szerintem ez nem volna szükséges, egyszerűen csak fel kellene festeni.”
 • 5. eüdolgozó 2008. október 07. 23:04
  „köszönjük, hogy a forgalmat rávezetik a tóth józsefre!
  ott is száguldoznak a kocsik, pedig sokkal szűkebb utca. Szirbik úr ezt nem látja? nem ott lakik? :)”
 • 4. sokba kerül 2008. október 07. 15:23
  „Mi az isten kerül benne ilyen sokba??!! 300 ezer csak a tervezés?!?! Hát gondolom, túl sok variáció nincs, mert adott: párhuzamos csíkok, fehér a szín, gondolom szabvány a méret, mert sablonnal szokták festeni, a hely is adott, akkor mit kell ezen tervezgetni???! És a festés akkor 5 millió?”
 • 3. Lackó 2008. október 07. 13:20
  „Jóisten. Mi kerül 300 ezerbe a tervezésben?
  Szerintem ha megveszik az anyagot bármelyik szentesi lakos felfestené még ingyen is!”
 • 2. ssf 2008. október 07. 10:52
  „1. Hát igen... Azért tervezgetni... Na meg nem értem, miért nem kivitelezhető az olyan körforgalom (akár ideiglenesen), ami nem beton elemekből, hanem felfestésből áll?”
 • 1. szentesi 2008. október 07. 09:00
  „egy zebra 6 l festék, és két tábla
  azt hogy megtervezzék ezt hova tegyék 300 000
  hogy ezt meg is csinálják 3 millió.
  A festék és a tábla ára durván 100 000 ft, esetleg kétszer ennyi.
  Ez gáz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 millió a Barthának nyelvoktatásra

Szentes - Az amerikai kereskedelmi kamara májusi felhívására 120 pályázat érkezett hazánkból a… Tovább olvasom