Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Csak nézünk és... Filmszemle a ˝szuperhosszú˝ hétvégére, 2. rész

Letudhatunk hat napot úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról, s mást sem csinálunk, csak tévézünk. Dobja el a műsorújságot nyugodtan! Két menüvel is készültem! Válogasson ezekből, nem jár rosszul! Nézze ezt december 25-én!
A hat nap ugyan nem elég egy Szomszédok-maratonhoz, de a Csengetett mylord?-ot és Waczak szállót is kényelmesen meg lehet nézni, és akkor olyan „klasszikus karácsonyi mozisorozatok", mint a Keresztapa, A gyűrűk ura, az Alien, a Csillagok háborúja, a Halálos fegyver vagy a Vissza a jövőbe és a Monty Python csoport mozifilmjeinek kötelező elővétele is belefér.

De ha távirányítópárti, akkor lássuk, miből válogathat! Azt feltételezem, hogy kábeltévé előfizetése van, a legnagyobb csomag, de ebben a csomagban nincsenek benne a plusz pénzért nézhető elsősorban felnőttfilmeket sugárzó csatornák. S azt is vélelmezem még, hogy érdemben két-három óra körül tud leülni tévézni, s általában 12 órát tudja bámulni a dobozt – ma a rokonlátogatások és/vagy családi ebédek okán nincs idő hamarabb leülni tévézni. Összeállítottam egy „ultizóknak" és egy „betlizőknek" csomagot, íme karácsony első napjának kínálata.

December 25., az ultizóknak

Adjunk a romantikának, a vígjátékoknak, a szuperhősöknek! Úgysem „lehet ilyenkor az ilyesmit megúszni", sokkal jobban járunk, ha önként ugrunk az érzelmek tengerébe – jelentsen ez bármit is... Kezdjünk fél háromkor az AXN-en Hancockkal! Erre számítson: a szuperhős is csak ember. Hancock például mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Baj esetén magasan szárnyal, egyébként meglehetősen mélyen van. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este; talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik; talán hiba jó cselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embreyvel, az állástalan imázsépítő szakértővel, felkéri, hogy segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe. A hivatásosnak mindegy, kit fényez profi mód, vállalja a megbízást és ezzel csapdába kerül. Arra ugyanis nem számított, hogy a felesége nem véletlenül pártolja annyira a lecsúszott szuperembert. Hancockot egyébként Will Smith játssza.

Hancock - előzetes

Bónusz, annak, aki észnél van

Aludjon, pihenjen rá az estére, majd fél ötkor kapcsoljon a Sport1-re és dobja ki a távirányítót nyugodtan! Ekkor kezdődik az egyre jobb Trash Talk, majd hattól a jön a karácsonyi NBA-szeretet. „Sajnos csak" három meccset adnak az ötből, de így is isteni lesz: CHI@BKN, OKC@NYK és MIA@LAL. Oké, segítünk, ha ez kevés lenne: Brooklyn Nets-Chicago Bulls, New York Knicks-Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers-Miami Heat. Az első meccsen például izgulhat azon, hogy a hazaiak edzője, Jason Kidd nem önt-e halászlevet véletlenül a parkettre egy extra időkérés miatt, a másodikon meg azért lehet szurkolni, hogy a világbéke csak nevében lesz a Madison Square Garden „tornatermében" (copyright Török Péter), a késő estin, illetve már éjszakai meccsen meg azért, hogy kis túlzással lesz-e egyáltalán sportértéke, vagy azzal fogunk többnyire szórakozni, hogy hány ismert celebet látunk a közönségben, meg Jack Nicholsont sasoljuk, ahogy az első sorból távcsővel figyeli az eseményeket, hogy még jobban láthasson mindent...

Ha megnézte, hogyan amortizál le egy komplett tehervonatot irány az RTL Klub: 16.20-kor kezdődik a Szeretném, ha szeretnél. Uraim valljuk be, ha Jennifer Lopez ezt nekünk mondaná, akkor bizony... De megint ez az átok Matthew McConaughey jár jól... A lényeg (nem túl bonyolult szerencsére, mint általában...): Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni. Mi lesz tehát most? Nem kérdés: megint hoppon maradunk, már ami J Lot illeti...

Ezután vacsorázzon meg nyugodtan az ünnepi ebéd maradékából! Jóllakottan sokkal könnyebb azonosulni Sissi élettörténetével, amelynek a „legeslegszuperebb alapklasszikusát", az 1955-ös Ernst Marischka rendezte osztrák–német romantikus verzióját veszi elő a Duna TV. Ha most jött volna elő egy kő alól, és még sohasem látta, akkor ezek az izgalmak várnak önre: a fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg, tiroli birtokán. Életük békés, nyugodt elzártságban töltik napjaikat. Nem ér el hozzájuk az osztrák birodalom zaja és úgy tűnik soha nem fogja megzavarni életüket a nagyhatalmi politika. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József császár édesanyjától, Zsófia királynőtől. A császár édesanyja ugyanis ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére esett. Az örömtől repeső császárnőjelölt, édesanyja és Sissi azonnal csomagolni kezdenek, hogy részt vegyenek azon a bálon, amit Zsófia a leendő menyasszony és fia összeismertetése miatt szervez. Az ifjú Ferenc József azonban véletlenül összetalálkozik a báltól eltiltott Sissivel. A két fiatal egymásba szeret és ezzel kihívják maguk ellen az egész korabeli birodalmi szokásrendet.

Annette Bening, mint Sydney Ellen Wade
Annette Bening, mint Sydney Ellen Wade
Erre már inni is kell, meg még egy kicsit enni is, hiszen jön Michael Douglas 1995-ből! Story4, 21.20: Szerelem a Fehér Házban. Ott van persze Annette Bening, akinek nem lehet olyan ronda és fiús frizurája, hogy ne legyen belé szerelmes egy kicsit az ember, pláne most, hogy Jennifer ugye ránk se hederít... A történet – lásd még sztori, ugye –: hamarosan lejár az Egyesült Államok elnökének, Andrew Shepherdnek a megbízatása. A liberális politikus azonban újra versenybe száll a Fehér Házért, készül a választási kampányra. Bár az ellenfelei igyekeznek kikezdeni, még a Sydney Ellen Wade környezetvédelmi aktivistával kibontakozó kapcsolata is az özvegy elnök malmára hajtja a vizet. Egészen addig, míg Sydneyről, aki mélyen megveti a politikát, elő nem kerül egy videofelvétel, amelyen fiatal korában amerikai zászlót éget. Az ellentábor azonnal támadásba lendül, úgy néz ki a következmények sem maradnak el.

Egyébként reklamálnék, hogy miért ide rakták, de most pont jól jön a késői kezdés. 23.40, m2, 101 kiskutya. Kérdés? Igen, Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson, Hugh Laurie.

December 25., a betlizőknek

Fél háromkor Kate és Leopoldot nézni? Jóhogy! Meg Ryant egyébként is mindig, állandóan... Ha nem tudná, miről van szó, hát erről: Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

Kate és Leopold - gyakorlásképpen angolul

Majd jön az igazi ünnep! A film+-on negyed hattól indul a Nincs kettő négy nélkül. Rá lehet izgulni a Reszkessetek betörőkre persze, de bármelyik Bud Spencer-Terence Hill film lenyomja. Azt tudja, hogy a film valójában erről szól? Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

Ha nem bírná ki, itt is mégnézheti most, meg akármikor: Nincs kettő négy nélkül - a teljes film


És eztán sem kell a film+-ról elkapcsolni, hiszen következik A Rózsaszín Párduc. A 2006-os verziót nézhetjük meg, Steve Martin, Kevlin Kline, Jean Reno, és a lényeg: Beyoncé Knowles játszik benne, negyed nyolckor kezdődik.

Ilyesmire számítson..

Este kilenctől adjon a látványnak, a Viasat3-on a Skorpiókirály 2 – Harcos születik. Sokat nem kell gondolkodni a mozin, viszont néhányszor meg lehet rajta ijedni. Ez már bőven elég. Végül zárja a frissen eladott tv2-n a napot, megéri: 23.40 „Nash! Nash! Nash!" Egy csodálatos elme Russell Crowe-val. Ebben a filmben hangzik el a legjobb randimondat, igaz, ahhoz minimum Russellnek kell lenni, hogy nem vágják egyből pofán az embert... És még mindig nincs vége: ha még fenn bír maradni, akkor feltétlenül nézze meg a Segítség, karácsony! című filmet is!

És akkor itt kidobódott 150 éve közgazdaságtana... Erről is a (szőke) nők tehetnek...

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jócskán értéke alatt árverezték el a tolvaj által lenyelt gyémántgyűrűt

A gyűrűt 3,11 millió forintnak megfelelő összegért adták el kedden, noha az ékszer értékét… Tovább olvasom