Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nem használnak többé műanyag szatyrot Vallóniában

A műanyag áruházi szatyrokat természetes alapú, burgonya- vagy kukoricakeményítő felhasználásával előállított tasakokkal váltják fel.
December 1-jétől nem használnak többé műanyag szatyrot Belgium francia ajkú régiójának bevásárló központjaiban és piacain - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán hétfőn.

A híradás szerint a legfeljebb húsz percig használt műanyag áruházi szatyrokat természetes alapú, burgonya- vagy kukoricakeményítő felhasználásával előállított tasakokkal váltják fel.

Az egyszer használatos, hártyavékony szatyrok lebomlási ideje mintegy 400 év, a biológiailag lebomló anyagokból készült modern zacskóknak legfeljebb néhány hét vagy hónap alatt nyoma vész.

A vallón intézkedés a tavaly elfogadott európai uniós irányelv megvalósítása, amely a könnyű csomagolóanyagok használatának csökkentését írja elő. A megkérdezett vásárlók kedvezően viszonyultak a változtatáshoz.

Franciaországban már július 1-je óta tilos a műanyagzacskók használata, ami minden kereskedelmi ágazatot érint az élelmiszeripartól a szupermarketeken át a benzinkutakig. Csak az organikus eredetű és házilag komposztálható zacskókat szabad használni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi ottalvós bulit szerveznek gyerekeknek Tajvan legmagasabb felhőkarcolójában

Karácsonyi ottalvós bulit szerveznek gyerekeknek Tajvan legmagasabb felhőkarcolójában
Az érdeklődők az interneten tudnak jegyet váltani a különleges rendezvényre. Tovább olvasom