Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Nem tetszett neki a banki, saját hitelkártyát csinált

Saját hitelkártyát alkotott egy orosz férfi, mert nem tetszettek neki a bank által a számlanyitáshoz levélben támasztott feltételek. Ha pénzt nem is, csalásért börtönt kap.
A 42 éves voronyezsi férfi a levelet nem dobta el, hanem beszkennelte számítógépébe, majd megváltoztatva a szerződés feltételeit, visszaküldte a Tinkoff hitelbankhoz.

Dmitrij Argarkov az általa támasztott feltételrendszerben 0 százalékos kamatlábat állapított meg, bankköltséget nem számolt fel. Továbbá kikötötte, hogy ha a bank megsérti a szerződés feltételeit, 3 millió rubel bírságot fizet. Amennyiben a bank felmondaná a szerződést, 6 millió rubelt köteles fizetni ügyfelének.

A banki ügyintéző nem olvasta el a visszaérkezett szerződést, aláírta azt, és kiküldte Argarkovnak a hitelkártyát.

"A bank megerősítette a szerződést az ügyfél feltételei szerint, kiküldte a kártyát és a jóváhagyott űrlapot. A megnyitott hitelkeret korlátlan volt. Megengedhette volna magának azt is, hogy valahol Malajziában vásároljon egy szigetet, és a banknak fizetnie kellett volna a törvények szerint" - magyarázta Dmitrij Mihalevics, a férfi ügyvédje a Kommerszant orosz napilapnak.

A bank le akarta zárni a számlát, a fizetési kötelezettség késlekedése miatt, és beperelte Argarkovot 45 ezer rubel költségtérítésre.

A héten megtartott tárgyaláson egy orosz bíró Argarkov javára döntött. A Tinkoff aláírta a szerződést, és az jogerős. Argakovnak csak a számlán épp esedékes 19 ezer rubelt kell kiegyenlítenie.

"Aláírták a dokumentumokat anélkül, hogy átolvasták volna. A bank illetékesei ugyanazt mondták a bíróság előtt, amit az ügyfelek szoktak: +nem olvastuk el a szerződést+" - idézte Mihalevics szavait a The Daily Telegraph brit napilap.

Argarkov azonban nem hagyja annyiban: beperli a Tinkoffot 24 millió rubelre, mert nem tartotta magát a szerződéshez. A bank sem adja meg magát: pert indított csalás miatt Argarkov ellen.

Oleg Tinkov, a bank alapítója Twitter-üzenetében azt írta: "ügyvédeink szerint nem fogja megkapni a 24 millió rubelt, hanem négy év börtönt kap csalásért".

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. augusztus 09. 18:34
    „Nem indítanak ellene eljárást.
    Az ellen a banki ügyintéző ellen viszont igen, aki elolvasás nélkül szignálta a beérkező papírt!
    A csalás azért nem áll meg, mert az előttük lévő papír elolvasásával elkerülhették volna a jelen helyzetet.
    Ez kérem a selejt bosszúja :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem véletlen, hogy nem Kolumbia diktálja a hajtrendeket

Mindig azt hisszük, hogy már aligha akad olyan fotó, amin meg tudnánk döbbenni. Aztán jönnek a… Tovább olvasom